beste dieet boeken

De beste dieet boeken van 2021 | Lees hier mijn top 10

De beste dieet boeken van 2021. Welke zijn dit en waar vind je ze? Dieet boeken zijn ideaal als je wil beginnen met afvallen, aankomen of gewoon inspiratie nodig hebt voor je dagelijkse voeding.

In dit artikel laat ik je zien wat volgens mij en anderen de beste boeken zijn van dit jaar. Van boeken voor een koolhydraatarm dieet of buikvet verliezen tot boeken om voor makkelijke en gezonde recepten. Voor ieder wat wils dus!

Lees snel verder om het ideale boek te vinden voor afvallen, gezond en lekker eten!

De beste dieet boeken

Je bent dus op zoek naar de beste dieet boeken in de strijd naar jou droomlichaam of je wil gewoon wat gezonder gaan eten. Ik heb hieronder de beste dieet boeken verzameld en bij elkaar gezet in een top 10. Deze top 10 bestaat uit verschillende soorten boeken en boeken over verschillende soorten diëten. Het overzicht is willekeurig neergezet en nummer 1 is dus niet per se beter als de nummer 10. Allemaal zijn het stuk voor stuk goede boeken die wijn aanraden!

1. Nu afvallen en nooit meer aankomen

In dit boek van Eveline van de Waterlaat leer je niet alleen alles over gezond eten en gezonde recepten, maar je leert ook alles over het ontwikkelen van gezonde gewoontes zodat je na het afvallen ook nooit meer aan zult komen.

Als je bijvoorbeeld al vaker bent afgevallen, maar toch na dit proces weer aan kwam of terugviel in oude gewoontes zou ik zeggen dat dit boek echt een aanrader is voor je. In dit boek wordt je ook alles bijgebracht om baas te worden over je gedrag en eetgewoontes. Dit betekend niet dat je alleen bepaalde voeding mag eten en nooit meer kunt genieten. In dit boek wordt je ook van alles geleerd over het genieten van eten zonder dat dit negatieve resultaten oplevert.

2. Gezond afvallen

Dit is een boek van stichting voedingscentrum Nederland. Ook binnen dit boek draait het allemaal om het volgen van een gezond dieet, lekker eten en je eetgewoontes op een positieve manier aanpassen. Dit gebeurd allemaal aan de hand van complete voorbeeldmenu’s, recepten en handige tips.

De focus ligt vooral op het afvallen en het behouden van het resultaat dat je al behaald hebt.

3. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Afvallen met gezond en vooral lekker eten is wat mij betreft een van de beste dieet boeken die momenteel op de markt is. Ik vind het namelijk belangrijk dat afvallen of gezond eten niet moeilijk is of vervelend is. Het is het beste als het je goed af gaat en dat je er geen moeite mee hebt.

Op deze manier is het makkelijker om vol te houden en kun je de meeste resultaten neerzetten. Ook zul je dan eerder geneigd zijn om je gezonde eetgewoontes vol te houden en eigenlijk nooit meer anders te eten. Dat is wat mij betreft het meest ideaal. Gezond en lekker eten ligt hierbij aan de basis.

Vandaar dat dit dieet boek van Natalia en Walter Rakhorst een van de beste is voor het algemeen publiek. Vooral als je vaak de ervaring hebt gehad dat je bij bepaalde diëten niks lekkers meer mocht eten en het hierdoor lastig vol te houden was.

5. Het complete keto dieet kookboek

Het complete keto dieet kookboek is een van de beste dieet boeken in 2021 voor mensen die hun vetverbranding in de hoogste versnelling willen zetten, claimt de schrijver. Het boek is geschreven door Jane Faerber en is een compleet handboek om te beginnen met een keto dieet. Het keto dieet wordt door veel mensen als een echte uitvinding gezien om in korte tijd veel vet te verbranden.

In dit boek staan ruim 60 makkelijke en lekkere recepten die perfect passen binnen een keto dieet. Ook wordt je meegenomen in hoe je stap voor stap kunt overstappen naar een keto dieet op een gezonde en verantwoorde manier. Allemaal geschreven door een dieetconsulente gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat).

6. De Keto Revolutie

De keto revolutie

De Keto Revolutie is een typisch voorbeeld van een digitaal boek waar je allerlei leuke en vooral handige gratis bonussen krijgt. De Keto Revolutie op zich is al een complete gids om van start te gaan met een succesvol keto dieet, maar met alle bonussen zoals de het boek met 63 recepten en een gids voor intermittent fasting maakt dit digitale product echt bijna een complete cursus. En dat voor maar €37! Bekijk hieronder wat je nog meer krijgt bij aanschaf van de Keto Revolutie en wat dit boek voor jou kan betekenen!

7. De Afslank Receptenbijbel

De afslank receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is waarschijnlijk een van mijn favorieten uit deze lijst. In dit boek van Drs. Oscar Helm wordt je alles bijgebracht over gezonde voeding en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Niet alleen wordt in dit boek uitgelegd wat er gezond en goed voor je is, maar er wordt ook goed duidelijk gemaakt waarom dit zo is.

Net als de Keto revolutie is dit een digitaal product waar je allemaal mooie bonussen bij krijgt. Je krijgt er bijvoorbeeld kant en klare weekmenu’s bij met boodschappenlijstjes. Ook krijg je een extra digitaal boek met 84 gezonde tussendoortjes. Al met al is dit een compleet boek voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

8. Eiwitrijke recepten pakket

proteïne rijke recepten boek

Het eiwitrijke recepten pakket is ideaal voor sporters die graag wat meer eiwitten eten door de dag heen. In het basis boek zitten 75 recepten voor ontbijt, lunch en diner. Allemaal eiwitrijk, makkelijk, lekker en ook nog eens goedkoop.

Alle recepten die in dit boek staan die worden ondersteund door alle voedingswaarden zodat je precies op de hoogte bent van hoeveel calorieën je binnen krijgt bij iedere maaltijd. Naast het basis pakket ontvang je bij aanschaf van dit pakket ook nog eens verschillende bonussen in de vorm van een boek met smoothie recepten, recepten voor tussendoortjes en salade recepten. Zo hoef je nooit meer op zoek naar goede recepten, want je hebt nagenoeg alles bij de hand met het eiwitrijke receptenpakket.

Het mooie is omdat dit een digitaal boek is, dat je dit allemaal en meer krijgt voor maar €27! Bekijk hieronder waarom dit een van de beste dieet boeken is.

9. Voeding en sport

In het boek Voeding en sport waar sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans je meenemen in alles wat zij weten over de beste voeding en beste sporttechnieken voor topsporters leer je erg veel over de juiste voeding voor de sport die jij beoefend. Omdat je voeding een belangrijke factor is voor het niveau van je sportprestaties wordt hier veel aandacht aan besteed.

Hoewel er in dit boek geen recepten staan is het wel een ideaal boek om veel kennis op te doen over voeding en wat voor effect bepaalde voeding heeft op je lichaam. Tevens worden onderwerpen als sportvoedingspreparaten, gewichtsproblemen, maagdarmproblemen en eten zonder vlees onder de loep genomen.

10. My Shredded Lifestyle 2

My Shredded Lifestyle 2 is na het succes van de eerste variant gelanceerd door Merijn Schoeber. Merijn is de succesvolste YouTuber in de Nederlandse fitnesswereld. Hier laat hij zien hoe je in shape kunt blijven terwijl je nagenoeg kunt eten wat je wilt. Flexibel diëten en blijven genieten van het leven staat centraal in dit boek.

Het bevat 75 gezonde, lekkere en makkelijke recepten die je in een handomdraai op tafel kunt hebben staan. Met bijna 300 reviews op alleen Bol.com en een gemiddelde van 4,9 sterren denk ik dat ik aan dit boek niet te veel woorden vuil moet maken. Het is gewoon een goed boek om te leren hoe je in vorm kunt raken en lekker kunt eten en kunt genieten.

Conclusie

Al met al zijn er genoeg boeken op de markt die een uitkomst kunnen bieden als je ondersteuning nodig hebt bij het bereiken van je doelen. Mijn advies zal altijd zijn om goed te kijken naar wat je zelf fijn vind en waar je je goed bij voelt om te proberen.

Persoonlijk ben ik wel heel erg fan van de digitale boeken omdat je hier heel veel waar voor je geld krijgt. Dit komt omdat er geen kosten verbonden zitten aan het drukken van de boeken en zo kun je dus veel meer voor je geld krijgen.

Ook zou ik adviseren om niet te veel op te blijven zoeken over boeken en dergelijken, maar gewoon ergens mee te beginnen. Zolang je nergens aan begint gaat er ook niks gebeuren. Dus bekijk goed wat er bij je zal passen en ga aan de gang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *