beste fitnessbank kopen

Fitnessbank kopen | Bekijk hier de beste trainingsbanken

Een Fitnessbank kopen, Daar komt het een en ander bij kijken. Je bent van plan om een fitnessbank te kopen en ik help je hier graag mee. Waar moet je allemaal op letten, wat zijn de beste fitnessbanken en waar kun je terecht om deze aan te schaffen?

Ik heb alles voor je uitgezocht waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een goede trainingsbank! Je leest het allemaal in deze complete gids!

Wat is een fitnessbank?

Een fitnessbank, ook wel trainingsbank, fitnessbankje of bench genoemd. Het heeft verschillende benamingen, maar het is in basis allemaal het zelfde ding. Het is een bankje dat wordt gebruikt als hulpmiddel bij verschillende fitness oefeningen. In het algemeen worden ze gebruikt bij krachttraining, maar deze bankjes zijn werkelijk waar van alle markten thuis.

Het feit dat ik het een hulpmiddel noem is eigenlijk niet helemaal rechtvaardig. Eigenlijk is een fitnessbank noodzakelijk bij het doen van krachttraining en eigenlijk kan je niet zonder zo’n ding.

Meestal worden de bankjes gebruikt in combinatie met losse gewichten, dus dumbbells en dergelijken. Vandaar dat de bankjes altijd bij de losse gewichten staan als je in de sportschool komt. Natuurlijk zijn ze ook te gebruiken voor veel andere dingen, maar dit is waar ze het meeste voor gebruikt worden.

Je hebt verschillende soorten fitnessbanken die dan ook weer andere benamingen hebben. In het algemeen spreken we van een fitnessbank als het gaat om een los bankje waarbij je vooral dumbbells zult gebruiken. Je hebt ook de bankjes waar een houder aan zit voor een barbell, in deze situatie spreken we ook wel van een halterbank die vooral gebruikt wordt voor het bankdrukken. Van deze soort heb je ook weer varianten die schuin omhoog of omlaag staan om je borst vanuit een hoek te trainen.

Voor het gemak bedoelen we in dit artikel alleen het losse bankje zonder houders en andere attributen.

Wat kun je met een fitnessbank?

Een fitnessbank kopen is geen gekke gedachte als je aan wat krachttraining wil beginnen. Je kunt er namelijk enorm veel mee doen en bereiken. Nou vraag je je wellicht nog af wat je er precies mee kunt.

Ik heb het er al even kort over gehad, maar je kunt er zo goed als alles mee doen wat met dumbbells te maken heeft. Het is het ideale hulpmiddel voor bij jou krachttraining sessies. Hieronder een paar voorbeelden van oefeningen die je kunt doen.

Dumbbell press

Fitnessbank kopen dumbbell press

Waarschijnlijk de bekendste oefening die wordt gedaan op een fitnessbank. De dumbbell press. Je kunt deze oefening uitvoeren op een plat bankje en op een verstelbare fitnessbank. Het is mogelijk op allebei, maar om zo gericht mogelijk te kunnen trainen ben ik het meest fan van de verstelbare bank.

Met een verstelbare bank heb je de mogelijk om de bank op zowel een incline als een decline te zetten om op die manier de boven- of onderkant van de borst goed aan te spreken. Natuurlijk voldoet een platte fitnessbank ook gewoon.

(Single arm) Dumbbell row

fitnessbank kopen row

De single arm dumbbell row. Bij het doen van deze oefeningen komt een fitnessbank enorm goed van pas om op te steunen. Deze oefening wordt ook vaak staand uitgevoerd, maar dan zie je al snel dat dit ten koste gaat van de vorm van je oefening.

Je kunt met één arm en knie op de fitnessbank steunen en met de rug recht het gewicht omhoog trekken. Een enorm goede oefening voor je rugspieren.

(Seated) Shoulder press

fitnessbank kopen shoulder press

De seated shoulder press met dumbbells. Het is ook mogelijk deze oefening te doen met een barbell. Voor deze oefening is het vrijwel noodzakelijk om in het bezit te zijn van een verstelbare fitnessbank. Deze kun je omhoog zetten zodat je onderrug steun heeft.

Het ondersteunen van je onderrug is erg belangrijk bij het gebruiken van losse gewichten. Dit kan helpen om vervelende pijntjes en blessures te voorkomen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen die je kunt doen met behulp van een goede fitnessbank. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de basis, maar de mogelijkheden zijn oneindig.

Wat kost een gemiddelde fitnessbank?

Net als bij alles heb je ook bij fitnessbanken een breed scala aan aanbod waar je uit kunt kiezen. Qua prijzen is het dan ook niet anders, daar zitten grote verschillen in. Het begint voor een fitness bank al tussen de 50 en 70 euro als laagste. Mocht je echt uit willen pakken dan zit je al snel tussen de 500 en 600 euro.

Gemiddeld moet je dus wel verwachten dat je tussen de 200 en 300 euro kwijt gaat zijn aan een kwalitatief goede fitnessbank. Ik snap het zeker weten dat je misschien op zoek bent naar een budget oplossing, maar ik raad je ten zeerste aan om toch zeker naar kwaliteitsapparatuur te kijken. Besteed dus genoeg aandacht aan de zoektocht van het fitnessbank kopen.

Het kan misschien op den duur voordeliger zijn om in eerste instantie een duurdere aankoop te doen zodat je later minder geld kwijt bent aan onderhoud of vervanging van apparatuur.

Waar koop je de beste fitnessbanken?

In dit artikel ga ik later nog wat verder in over het kopen van de beste fitnessbanken. Natuurlijk kan je ook gewoon liever zelf op zoek gaan en ben je gewoon benieuwd naar waar je zo’n fitnessbank kunt kopen. Als dat het geval is dan heb ik hieronder het aanbod van de beste aanbieders in Nederland en België.

Mocht je nog meer informatie nodig hebben voordat je op zoek gaat. Of wil je gewoon direct weten wat momenteel de beste op de markt zijn, lees dan verder.

Bol.com bekijk het aanbod >>

Betersport.nl bekijk het aanbod >>

Gorillasports.nl bekijk het aanbod >>

Wat is het verschil tussen fitnessbanken voor thuis en voor in de gym?

Heel veel verschil tussen een professioneel bankje en een bankje voor thuisgebruik zit er niet. Wel zijn er wat kleine verschillen die nogal belangrijk zijn om in acht te nemen bij de aankoop van een fitnessbank. Het gebruiken van een fitnessbank voor thuisgebruik kan namelijk nogal fout gaan als je deze professioneel in zou zetten.

Meestal is het bij de aankoop terug te vinden bij productomschrijvingen of op de doos.

Het voornaamste verschil is de constructie van de fitnessbank en dus de belastbaarheid. Een bank voor thuisgebruik kan meestal niet zo veel gewicht aan als degene die professioneel ingezet worden in de sportschool. Meestal worden bankjes voor thuisgebruik niet zo zwaar belast als die in de gym.

Ook worden ze minder vaak en door minder personen gebruikt. Dit heeft ook te maken met de belastbaarheid van het bankje dat je gaat kopen. Bekijk dus eerst goed wat je doelen zijn met je apparatuur en beslis hiermee wat voor fitnessbank je gaat kopen.

Waar let je op bij het kopen van de beste fitnessbank

Op de markt van de fitness attributen kan nogal veel informatie staan wat niet bijdraagt aan de overzichtelijkheid. Toch zijn er maar een paar basis dingetjes waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste om naar te kijken is de belastbaarheid en jouw doelen die je ermee hebt. Als je zelf wat zwaarder bent en daarbij ook zware gewichten wil tillen, dan moet je natuurlijk op zoek naar een fitnessbank die behoorlijk wat gewicht aan kan.

Hieronder nog wat belangrijke aandachtspunten:

  • Bekleding
  • Afmetingen
  • Verstelbaarheid
  • Constructie

Neem deze punten in acht bij het kopen van een fitnessbank en dan weet ik zeker dat je de juiste fitnessbank gaat vinden. Hieronder heb ik een paar mooie modellen voor je gevonden die zeker weten het bekijken waard zijn.

De beste verstelbare fitnessbank

Omdat dit vrijwel de populairste soort fitnessbank is wil ik deze gelijk even toelichten.

Trainingsbank – Bowflex 4.1 SelectTech Bench

Prijs: 349 euro

Belastbaar gewicht: 218 kg

De Trainingsbank – Bowflex 4.1 SelectTech Bench is een zeer stevige verstelbare fitnessbank die aan veel eisen voldoet. Met een hoog belastbaar gewicht is deze ideaal voor de casual krachttrainer, maar ook voor iemand met wat meer ambitie.

Door middel van de stevige constructie kan deze bank maar liefst 218 kg aan. Daarnaast is hij verstelbaar in vijf verschillende posities en makkelijk te verplaatsen door middel van de wieltjes.

De beste vlakke fitnessbank

Tunturi FB20 Vlakke Halterbank

Prijs: 100 euro

Belastbaar gewicht 120 kg

De Tunturi FB20 Vlakke Halterbank is een ideale vlakke fitnessbank voor de thuissporter. Hij is met een belastbaar gewicht van 120 kg niet voor de hardcore gewichtheffer, maar je kunt hier zeker goed mee uit de voeten voor van alles en nog wat.

Met een goed stevig onderstel kan dit bankje echt wel een intensieve training verduren.

Beste inklapbare fitnessbank

Een inklapbare fitnessbank is een perfecte uitvinding voor mensen met wat minder ruimte thuis. Zo kun je hem gemakkelijk opbergen als je klaar bent met trainen.

RF inklapbare fitnessbank

Prijs: 320 euro

Belastbaar gewicht: 100 kg

De RF inklapbare fitnessbank is werkelijk van alle markten thuis. Verstelbaar, inklapbaar en bijna alles is ermee mogelijk. Enige nadeel is dat het belastbaar gewicht maar 100 kg is. Dat vind ik persoonlijk ietwat aan de lage kant.

Met alle verschillende standen zijn de mogelijkheden voor het trainen wel weer eindeloos.

Zijn er alternatieven voor een fitnessbank?

Eigenlijk zijn er vrijwel geen alternatieven voor fitnessbanken en kun je bijna niet zonder. Niets is natuurlijk onmogelijk en voor de ervaren sporter is het zeker weten ook mogelijk om resultaten neer te zetten zonder het gebruik van een fitnessbank.

Niets is dus onmogelijk, maar een goede fitnessbank als hulpmiddel dat is zeker weten geen overbodige luxe. Naast dat het dingen makkelijk maakt, maakt het het trainen ook vaak functioneler en veiliger i.v.m. mogelijke blessures.

Serieus beginnen met krachttraining?

Ben je van plan om met de aanschaf van een fitnessbank nu echt goed te gaan beginnen aan krachttraining? Dan is het Spiermassa Protocol misschien iets voor jou! Check hieronder wat het is en daar vind je ook gelijk de kortingspagina als je overtuigd bent.

Stay healthy!

C

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.