beste loopband kopen

Beste loopband kopen | Dit is waar je op moet letten!

De beste loopband kopen voor thuis kan nog wat voeten in de aarde hebben. Tegenwoordig is er zo veel beschikbaar en zijn er enorm veel aanbieders waar je een loopband kan kopen. Ik vind het belangrijk dat je goed voorbereid en voorgelicht tot aankoop over gaat als het gaat om dit soort dure aankopen.

Vandaar deze volledige gids voor het aanschaffen van de beste loopband voor thuis. Hieronder lees je alles wat je moet weten en kun je eigenlijk direct je aankoop doen. Zo kun je zo snel mogelijk lekker thuis op de loopband aan de gang.

Wat is een loopband precies?

Het klinkt misschien als een gekke vraag, want wie weet dat nou niet. Toch wil ik het voor de mensen die het niet weten even kort toelichten. Ook om de gids zo compleet mogelijk te maken, beginnen we gewoon bij het begin en dat is de beantwoording van deze vraag.

Met een loopband werk je aan je lichamelijke conditie op veel verschillende manieren. Je kunt een loopband namelijk op veel verschillende manieren inzetten. Hier vertel ik later in deze gids nog wat meer over.

Een loopband is een trainingsapparaat waarmee je kunt bewegen waarbij je op dezelfde plek blijft. Dit wordt gedaan door middel van een band die ronddraait. De snelheid hiervan is aanpasbaar door middel van het display op de loopband zelf. Op de meeste loopbanden kun je ook nog bergopwaarts wandelen of rennen. Dit gebeurd doordat de loopband schuin omhoog staat, ook dit is instelbaar door middel van het display.

Wat voor voordelen heeft een loopband en wat kun je ermee?

De beste loopband kopen doe je niet voor niets. Je wilt weten wat je ermee kunt en wat de voordelen zijn.

Het trainen op een loopband brengt super veel voordelen met zich mee. Als je er eentje thuis hebt staan kun je ieder moment dat je even tijd hebt een workout doen of werken aan je conditie. Hieronder alle voordelen van een loopband op een rijtje.

Op elk moment van de dag trainen

Een groot voordeel van het in huis hebben van een loopband is dat je op elk moment van de dag kunt trainen. Zodra je thuis bent en je hebt even de tijd stap je er op en je kunt lekker wat calorieën verbranden en conditie opbouwen. Met behulp van de verschillende programma’s die er beschikbaar zijn op de loopbanden kun je ook in korte tijd een behoorlijke hoeveelheid calorieën verbranden.

Mocht de mogelijkheid er niet zijn of je hebt even geen zin om naar de sportschool te gaan. Geen probleem. Stap thuis op de loopband en je kunt gewoon een training neerzetten.

Binnen trainen

Ik hoor het persoonlijk super vaak. De vraag; Waarom koop je een loopband als je gewoon buiten kunt hardlopen? En eigenlijk zit er wel een kern van waarheid in. Toch heeft het binnen trainen op een loopband ook echt zijn voordelen.

Zo train je altijd lekker in je eigen huis en ben je niet buiten op locaties waar je minder vertrouwd bent. Vooral ’s avonds al het donker is kan het nogal onwennig zijn voor sommige mensen om buiten te lopen. Daarnaast heb je binnen niets te maken met het weer en heb je geen excuses om niet te gaan trainen.

Als het regent en onweert of er is een storm gaande buiten dan is het natuurlijk niet raadzaam om buiten te gaan hardlopen. Als je thuis een loopband hebt staan dan ben je niet van het weer afhankelijk.

Binnen kun je ook lekker trainen terwijl je met iets anders bezig bent. Zo kun je op het moment dat je een training doet op lagere intensiteit gewoon lekker de tv aanzetten en een serie kijken terwijl je aan het wandelen bent.

Minder belastend

Het lopen op een loopband in plaats van gewoon op straat is een stuk minder belastend voor je lichaam. Vooral voor je gewrichten zal het een stuk prettiger zijn om op een loopband te lopen. De klappen die je gewrichten te verduren krijgen die zullen stukken minder hard zijn op een loopband dan dat je gewoon op straat loopt.

Ook heb je minder last van obstakels zoals takken, putdeksel en stoepraden. Als je geconcentreerd aan het lopen bent kun je dit nog wel eens over het hoofd zien en vallen of uitglijden. Dit kan soms nog wel eens leiden tot blessures.

Mocht je geblesseerd raken dan kun je bij een loopband thuis er zo afstappen. Als je buiten aan het lopen bent en je bent een paar kilometer van huis, dan kan dit nog wel eens problemen veroorzaken als je geblesseerd raakt. Want dan moet je dus nog helemaal naar huis lopen terwijl dit misschien helemaal niet kan.

Aanpasbaar tempo

Een loopband is via de display makkelijk aan te passen qua tempo. Zo kun je heel goed een constant tempo vasthouden tijdens het trainen. Als je buiten gaat hardlopen kan dat namelijk nogal lastig zijn. Door dit op een loopband af te stellen ben je gedwongen om de hele tijd hetzelfde tempo te lopen.

Daarnaast heb je thuis op de loopband ook geen last van verkeer en dergelijken. Zo kun je constant hetzelfde tempo blijven lopen. Je hebt geen last van heuvels, bruggen en andere obstakels die vervelend zijn met het vasthouden van een constant tempo.

Verschillende trainingsprogramma’s

Veel loopbanden die te koop zijn die hebben verschillende trainingsprogramma’s voorgeprogrammeerd. Zo kun je makkelijk een programma instellen en deze training uitvoeren. Door de loopband ben je gedwongen om mee te gaan met de wisselingen qua tempo. Dit hoef je dus niet zelf te doen, als je er maar voor zorgt dat je niet van de loopband valt.

Ook kun je zelf trainingsprogramma’s maken en deze volgen. Zo ben je niet afhankelijk van wat voor programma’s er ingesteld staan op de loopband die jij hebt gekocht.

Welke spieren train je op de loopband?

Op een loopband kun je veel verschillende soorten trainingen uitvoeren. Dat betekend dus ook dat je veel verschillende spiergroepen kunt trainen. Je kunt natuurlijk hardlopen op een loopband, maar je kunt ook bergopwaarts wandelen. Hiermee spreek je alweer andere spieren aan.

Over het algemeen zullen de meest getrainde spieren op de loopband de volgende zijn; de kuiten, hamstrings, billen, bovenbenen en je (onder)rug. Dit zijn de voornaamste spieren die worden gebruikt bij het lopen en/of rennen.

Bij het bergopwaarts wandelen zal je iets meer bovenbenen en billen gebruiken en bij het vlak hardlopen werk je iets meer aan je rug en kuiten. Zo kun je de verhoudingen aanpassen door verschillende manieren van trainen toe te passen op je loopband.

Afvallen met de loopband

Het trainen op een loopband kan een erg goede manier zijn om wat kilo’s af te vallen. Je kunt er namelijk vrij gemakkelijk wat calorieën mee verbranden. Bergopwaarts wandelen hoeft namelijk niet heel moeilijk te zijn, maar je verbrand er wel een hele boel calorieën mee.

Hoe veel je verbrand is van veel dingen afhankelijk, maar met name het tempo en de hellingshoek waarop je loopt. Als je echt snel calorieën wil verbranden, raad ik aan om de hellingshoek zo hoog mogelijk te zetten en het tempo op een gemiddelde wandelsnelheid. Niet al te snel dus! Zo ga je lekker zweten en verbrand je lekker veel calorieën.

Waar kun je de beste loopband kopen voor thuis?

De beste loopband kopen voor thuis kan nog wel eens verwarrend zijn. Er zijn tegenwoordig super veel webshops die fitness materiaal en apparaten verkopen. Hieronder mijn aanraders voor aanbieders binnen Nederland en België.

Bol.com Bekijk het aanbod >>>

Betersport.nl Bekijk het aanbod >>>

Top 3 beste loopbanden voor thuis

Hieronder een top 3 loopbanden voor thuis. Deze zijn geselecteerd op basis van eigen ervaring of ervaringen van anderen.

VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit TR-90i Loopband

 Focus Fitness Jet 7 iPlus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.