Dikke buik als vrouw

Dikke buik als vrouw? Zo kom je er direct van af!

Als jij een vrouw bent met wellicht een enigszins dikke buik, dan is dit artikel speciaal geschreven voor jou! Je doel is waarschijnlijk het krijgen van een platte of in ieder geval plattere buik.

In dit artikel ga ik je alle informatie geven die je nodig hebt om van jouw huidige ‘dikke’ buik een strakke en platte buik te maken. Hier zijn geen bijzondere spullen voor nodig en kun je eigenlijk direct mee starten.

Ik ga je alles vertellen over wat waarschijnlijk de oorzaak is van dit probleem en hoe je dit zo snel mogelijk aan kunt pakken. Een dikke buik als vrouw is namelijk niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken. Het mooie is dat er genoeg manieren zijn om er van af te komen en die ga ik met je bespreken.

Lees dus snel verder!

Dikke buik als vrouw direct platter krijgen

Hoewel ik zelf geen vrouw ben, kan ik mij wel heel goed voorstellen dat het erg vervelend is om een dikke buik als vrouw te hebben. Waarschijnlijk merk je ook nog eens dat die buik alleen maar dikker wordt ondanks het feit dat je helemaal niet bijzonder ongezond leeft.

Geloof me, je bent echt niet de enige en ook mannen hebben heel erg veel last van dit probleem. Het mooie van iets wat een dusdanig lastig probleem is, is dat er genoeg informatie over bekend is en dat de oplossing vaak erg goed te vinden is. Daar komt nog bij dat de oplossing vaak nog makkelijker is dan je zelf zult denken.

Toch wil ik nog even wachten met het geven van de oplossing. Eerst wil ik namelijk naar iets belangrijkers kijken en dat is de oorzaak van dit probleem. Dit moet namelijk aangepakt worden wil je een duurzame verandering maken in je levensstijl. Zo kom je voor eens en altijd van die dikke buik als vrouw af.

De mogelijk oorzaken van een dikkere buik

Een dikke buik als vrouw kan verschillende oorzaken hebben. Ook kunnen deze oorzaken allemaal heel erg uiteen lopen en is het goed om aandacht te besteden aan wat voor jou de oorzaak kan zijn.

De oorzaak van een dikkere buik hoeft namelijk ook niet direct te betekenen dat je overgewicht hebt of te veel buikvet hebt. Het kan ook andere oorzaken hebben dat je een dikkere buik hebt. Ook hierbij stilstaan is belangrijk, het is niet altijd te verwijten aan overgewicht. Misschien heb je namelijk ook wel gewoon een gezond gewicht, maar heb je last van een dikke opgezette buik.

Ik heb hieronder de meest voorkomende redenen voor een dikkere buik als vrouw onder elkaar gezet. Daaronder ga ik er per onderwerp nog wat dieper op in.

  • Overtollig buikvet/overgewicht
  • Vocht vasthouden
  • Opgeblazen buik

Overtollig buikvet/overgewicht

Een veel voorkomende oorzaak van een dikkere buik bij vouwen is het hebben van overtollig buikvet. In dit geval is er simpelweg sprake van een te hoog vetpercentage en in de meeste gevallen ook overgewicht.

Zoals eerder gezegd is onze buik een van de plekken waar ons lichaam het liefst vet op slaat. Zodra je een hoger vetpercentage hebt dan kun je er dus zeker van zijn dat je een dikkere buik zult hebben als je zou willen.

Oorzaken van overtollig buikvet

De oorzaak van een dikkere buik door overtollig buikvet is vaak simpeler dan je denkt. Hoewel veel mensen het ontkennen is het zo dat ze simpelweg te veel eten en/of te weinig bewegen. Dit zorgt ervoor dat ze met hun lichaam in een calorie overschot zitten.

Dit betekend dat je op een dag meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbruikt. Deze extra calorieën slaat je lichaam op als vetten. Al snel kan dit zorgen voor een dikkere buik omdat je lichaam deze extra vetten hier graag opslaat.

Oplossingen voor overtollig buikvet

Overtollig buikvet verliezen wordt door velen van ons als lastig ervaren. Toch is de oplossing ook bij velen bekend en zal het niet als verrassing komen als ik je de oplossingen ga vertellen.

De beste adviezen die ik je kan geven zijn de volgende:

  • Ga meer bewegen
  • Eet minder calorieën
  • Gezonder eten

Bovenstaande adviezen die spreken redelijk voor zich. Als je je buikvet wil verminderen en dus een dunnere buik wil krijgen dan zul je vet moeten verliezen en dus gewicht. Om dit voor elkaar te krijgen is de enige oplossing het creëren van een calorietekort. Dit gaat ervoor zorgen dat je lichaam reserves gaat aanspreken en dat je vet gaat verliezen. Op een gegeven moment zal dus ook je buikvet verminderen en zul je een dunnere buik krijgen.

Wil je weten hoe je per direct buikvet gaat verbranden en een gezonde levensstijl ontwikkeld?

Vocht vasthouden

Vocht vasthouden is ook een ware boosdoener als het gaat om je gewicht, maar ook zeker weten het beeld van je lichaam. Door het vasthouden van vocht kun je namelijk makkelijk veel extra gewicht vasthouden en dus ook een dikkere buik hebben.

Ook bij het vasthouden van vocht kiest ons lichaam de plaatsen waar het het minst in de weg zou moeten zitten. Dus ook vocht houden we heel erg vast bij onze buik.

Het mooie is wel dat de oplossing voor een dunnere buik in dit geval een stuk makkelijker en sneller kan zijn ten opzichte van het hebben van veel overtollig buikvet. Hieronder zal ik je eerst weer de mogelijke oorzaken vertellen en daarna de oplossingen die hierbij passen.

Oorzaken voor het vasthouden van vocht

Het vasthouden van vocht kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Toch zie je bij veel mensen dat de oorzaak terug te vinden is bij de voeding die ze tot zich nemen.

We weten eigenlijk allemaal wel dat zout vocht vast houdt. Eet je veel zoute voeding, dan kan ik je verzekeren dat je hierdoor een hoop vocht vasthoudt. Ook als je een dikke buik als vrouw hebt is de oorzaak hiervan vaak doordat hun dieet te veel zout bevat.

Daarnaast kan ook een heel koolhydraatrijk dieet ervoor zorgen dat je veel vocht gaat vasthouden. Koolhydraten is een voedingsstof die zich bind aan water of vocht in ons lichaam. Als je hier dus veel van eet dan zal er meer vocht worden vastgehouden in je lichaam.

De oplossing

Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Als je de oorzaken hierboven hebt gelezen dan weet je eigenlijk als precies wat je te doen staat. Je moet de oorzaak aanpakken om het op te lossen.

Ik adviseer je dus om minder zout te gaan eten en een beetje op te gaan letten op je inname van koolhydraten. Dit zal er nagenoeg direct voor zorgen dat je minder vocht gaat vasthouden en waarschijnlijk krijg je binnen enkele dagen of weken al resultaat te zien in de vorm van een dunnere buik.

Ook kun je kijken of je wat meer water kunt gaan drinken op dagelijkse basis. Meer water drinken zorgt er namelijk voor dat je lichaam minder vocht gaat vasthouden. Dit komt doordat je lichaam genoeg binnen krijgt en geen vocht vast hoeft te houden als reserve voor later.

Opgeblazen buik

Nog een veelvoorkomende oorzaak voor een dikke buik als vrouw zijnde is het hebben van een opgeblazen buik. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je in erg korte tijd plotseling een dikkere buik hebt gekregen.

Dit is vaak een teken dat je last hebt van een zogenaamde opgeblazen buik. Hieronder lees je hoe dit precies ontstaat en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van een opgeblazen buik

Heb je een dikke buik als vrouw, dan kan het zomaar zijn dat een opgeblazen buik hier een oorzaak van is. Ook een opgeblazen buik is vaak weer terug te zien in je voedingspatroon of er is een verstoring in je spijsvertering.

Bij een opgeblazen buik is het vaak zo dat je een erg vol gevoel hebt en je buik hard opgezet is. Ook kun je wat misselijkheid en buikpijn ervaren. De volgende zaken kunnen oorzaak zijn van je opgeblazen buik:

  • Je eet en drinkt te snel waardoor je meer lucht binnen krijgt.
  • Bacteriën in je darmen zorgen voor veel gasvorming.
  • Intolerant zijn voor bepaalde voeding zoals lactose of gluten
  • Je bent aan het aankomen doordat je in een calorie overschot zit.

Oplossingen

De oplossingen voor bovenstaande oorzaken zijn best simpel, maar lopen wel uiteen omdat de oorzaken erg verschillend zijn. Te snel eten en drinken kun je heel makkelijk aanpakken door gewoon rustiger te gaan eten en drinken.

De twee oorzaken die te maken hebben met bacteriën en voedselintolerantie die vragen om wat meer aandacht. Zelf zou ik eerst zeggen om naar andere oorzaken te kijken en of je die kunt oplossen.

Gebeurd er dan nog niks, neem dan contact op met een huisarts of specialist om naar een onderliggende oorzaak en oplossing te gaan kijken.

3 tips voor een plattere buik als vrouw

Je hebt kunnen lezen wat de oorzaken kunnen zijn van een dikke buik als vrouw zijnde. Dan is het ook wel zo fijn als je weet waar je moet beginnen om een plattere buik te gaan krijgen.

Daarom geef ik je hieronder 3 concrete en praktische tips waarmee je snel een plattere buik kunt gaan krijgen.

Geen calorieën drinken

Calorieën drinken is een van de grooste boosdoeners van iedereen die een plattere buik wil of wil afvallen. Je krijgt namelijk makkelijk tussen de 200 en 500 calorieën per dag extra binnen als je niet let op wat je drinkt.

Als je dus geen calorieën zou drinken dan bespaar je op dagelijkse basis precies deze hoeveelheid calorieën. Dit kan er zonder moeite voor zorgen dat je een plattere buik gaat krijgen. Drink dus enkel water, koffie en thee waar geen calorieën in zitten en je dus zo veel van kunt drinken als je zelf wil.

Dagelijks zou ik altijd zorgen dat je tussen de 2 en 3 liter aan water drinkt.

Eet meer groenten

Ondertussen weet je denk ik wel dat het noodzakelijk is om een calorietekort te hanteren als je gewicht wil verliezen. Het eten van veel groenten kan dit een stuk makkelijker maken.

Groenten bevatten namelijk veel vezels, verzadigen erg goed en bevatten daarnaast wel heel weinig calorieën. Door het eten van veel groenten kun je dus wel zorgen voor een gevuld gevoel zonder dat je hiervoor te veel calorieën hoeft te eten.

Zo zorg je makkelijk voor een calorietekort en kun je makkelijk je buik iets platter maken.

Begin aan krachttraining

Krachttraining kan zo enorm veel voor je betekenen als je en strakker lichaam wil. En dan bedoel ik echt niet dat je er direct als een soort opgepompte bodybuilder bij gaat lopen. Geloof me, als zou je het willen, het gaat niet gebeuren.

Krachttraining kan zorgen voor spieropbouw, vetverlies en ook zeker voor het krijgen van een plattere buik.

Door middel van krachttraining verbrand je lichaam dagelijks veel calorieën doordat je spieren moeten herstellen. Hierdoor verbrand je meer en creëer je dus weer een makkelijk calorietekort. Hierdoor val je af en zul je een plattere buik krijgen. Zo simpel kan het zijn.

Dus ik zou zeggen, sportkleding aan en die gym in!

Een platte buik zonder moeite

Voor veel vrouwen (en mannen) is het nog altijd enorm lastig om een platte buik te krijgen of in ieder geval van die ietwat dikke buik af te komen. Precies om deze reden zijn er allerlei gidsen en programma’s ontwikkeld.

Hiermee kun je onder begeleiding van mensen met alle nodige kennis je doelen gaan behalen. Hier is het Droog trainen protocol er één van. Het is een online programma dat jou onder begeleiding van professionals kan helpen om je doel te behalen.

Natuurlijk kun je ook gewoon met mijn tips aan de gang gaan en dan weet ik ook zeker dat je vooruitgang gaat boeken. Maar wil je echt een verschil gaan maken dan raad ik je aan om zeker eens een kijkje te nemen via de knop hieronder!

P.S. Heb je nog vragen over een dikke buik als vrouw of vragen over hoe je een plattere buik kunt gaan krijgen? Stel ze gerust hier onder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *