Focus fitness jet 2 review

Focus Fitness Jet 2 Review: De Beste Budget Loopband Van 2021?

Welkom en goed dat je de tijd neemt om deze Focus fitness Jet 2 review te lezen. De Jet 2 is een van de populaire modellen van het merk Focus fitness als het gaat om een loopband die je gaat nemen voor thuisgebruik.

Omdat het zo’n populair en veelgelezen model is, liggen de verwachtingen van deze loopband ook hoog. Ik snap dus ook heel goed dat je waarschijnlijk aan het overwegen bent om deze in huis te halen.

In deze Focus fitness jet 2 review wil ik alles vertellen over deze loopband en neem ik je mee in mijn ervaringen. Zo hoop ik je na het lezen van deze review genoeg informatie te hebben gegeven zodat je weet of dit de loopband is die jij wil gaan aanschaffen.

Focus Fitness Jet 2 Review | Eerste indruk

Bij ontvangst en het uitpakken van de loopband is direct duidelijk dat we het hier hebben over een wat compactere loopband. Zeker als je het verwacht met de Focus Fitness Jet 9 iPlus van hetzelfde merk. Nou is het natuurlijk ook zo dat de Jet 2 ongeveer voor de helft van de prijs over de toonbank gaat. Dus eigenlijk is het ook niet zo goed om deze met elkaar te vergelijken.

Wel voelt het materiaal erg degelijk aan en lijkt het een prima loopband voor de dagelijkse en recreatieve sporter. Het display is eenvoudig vorm gegeven en ziet er makkelijk te bedienen uit.

Het loopvlak lijkt op het eerste zicht lekker breed en heeft genoeg grip om goed op te kunnen wandelen, maar ook zeker een fanatiekere training op uit te voeren.

Wat ook opvalt zijn de handige transportwieltjes aan de onderzijde van het loopvlak. Ook zie je direct dat deze loopband ook de mogelijkheid heeft om opgeklapt te worden.

Als je het mij vraagt ziet deze loopband er heel goed uit op het eerste gezicht. Ik denk dat het niet voor niets is dat deze loopband zo populair is in de lagere prijsklasse van de loopbanden voor thuisgebruik.

De Focus Fitness Jet 2 in het kort

De Focus Fitness Jet 2 is een compacte loopband die echt is ontworpen voor het thuisgebruik. De loopband is van degelijk materiaal gemaakt en behoort daarom tot een van de of misschien wel de beste loopband in zijn prijsklasse.

De Jet 2 is een opklapbare loopband die hierdoor erg makkelijk op te bergen is. Daarom is hij voor veel mensen met verschillende soorten woningen geschikt. Mede hierdoor zal de populariteit van deze loopband gestegen zijn.

Naast dat hij opklapbaar en erg compact is heeft hij wel een aantal leuke functies. Denk hierbij aan verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en de mogelijkheid om met een hellingshoek te kunnen trainen.

Het prima loopvlak zorgt er tevens voor dat je onbezorgd je verschillende trainingen uit kunt voeren. Kortom is het een prima loopband gezien de prijsklasse waarin hij zit. Voor meer diepgaande informatie nodig ik je graag uit om deze Focus fitness jet 2 review verder te lezen!

Alvast een kijkje nemen bij de Focus Fitness Jet 2?

Onderdelen van de Focus Fitness Jet 2 | Mijn ervaring

Door middel van deze Focus Fitness Jet 2 review wil ik zorgen dat jij een zo compleet mogelijk beeld krijgt van deze loopband. Na het lezen van deze review kun je dan hopelijk voor jezelf bepalen of dit de ideale loopband is die je in huis wil halen.

Om deze reden ga ik alle onderdelen en belangrijkste punten van deze loopband nog even in de diepte bespreken. Hierbij wil ik je niet vervelen met allerlei soorten cijfers en specificaties, maar ik ga juist zo veel mogelijk in op praktische dingen en informatie. Tevens zal ik aangeven hoe ik de verschillende functionaliteiten ervaar.

Lees hieronder dus snel verder!

Het loopvlak

Als je het mij vraagt is dit en van de belangrijkste en misschien wel het belangrijkste punt bij het kiezen van een geschikte loopband. Het loopvlak is ten slotte het onderdeel waar je op loopt en je trainingen uitvoert.

Hierbij zijn er eigenlijk een paar hoofdzaken waar ik naar kijk. Dit zijn met name de grip van de band, de breedte en de demping van het loopvlak. Deze factoren zorgen allemaal voor een goede of slechte ervaring op een loopband.

Je wil namelijk geen loopband waar je continu op aan het uitglijden bent, of een loopband waar je enkel in één rechte lijn kunt rennen omdat je er anders van af valt. Daarnaast is demping een belangrijke factor, dit zorgt er namelijk voor dat je comfortabel kunt rennen op je loopband.

Het loopvlak van de Jet 2 heeft om precies te zijn een breedte van 41,5 centimeter breed. In de praktijk is dit een loopvlak waar je prima de ruimte hebt om op te kunnen hardlopen en wandelen. Wel is het niet enorm breed en moet je wel voorzichtig zijn als je bijvoorbeeld een intervaltraining wil doen. Dan bestaat de mogelijkheid dat je wat meer slingert. Het kan wel, maar dan moet je wat bewuster rennen.

De band heeft lekker veel grip en kun je met verschillende soorten hardloopschoenen goed op rennen. Geen aanmerkingen op.

Ten slotte bevalt de demping van de loopband erg goed. Onder de loopband ligt een zesvoudig dempingssysteem. Hierdoor worden de schokken van het lopen of rennen erg goed opgenomen. Ook hier geen aanmerkingen op, loopband loopt gewoon heel lekker. Zeker voor een loopband uit deze budget prijsklasse.

Het display van de Focus fitness Jet 2

focus fitness jet 2 display

Qua display doet de Focus fitness jet 2 eigenlijk precies wat je nodig hebt. Wel is dat het dan ook wel en heb je geen leuke extra snufjes. Je hebt als het ware drie kleine schermpjes waar je alle benodigde informatie over je training op af kunt lezen.

Op veel andere loopbanden is dit mooi in 1 scherm verwerkt. Hier is dit niet zo en heb je eigenlijk voor iedere waarde een apart schermpje. Hoewel het even wennen is, heb je hier eigenlijk genoeg aan en heb je alle informatie duidelijk en goed afleesbaar direct beschikbaar.

Zelf vind ik het net wat minder leuk omdat het een beetje een saai display is. Echter is alles snel en duidelijk af te lezen en valt er niets te klagen over het display van de Focus fitness jet 2. Het doet precies wat het moet doen, maar kan verder niets extra’s. Zo simpel is het.

Onder de schermpjes vind je een rij knoppen waar je alles van de loopband mee kunt bedienen. Deze spreken helemaal voor zich als je het mijn vraagt.

Over het algemeen is alles heel simpel en basic ingericht. Hoewel ik het persoonlijk een beetje saai vind, is het wel allemaal makkelijk te begrijpen en erg fijne in gebruik.

Als extra bonus zitten er op de armsteunen van de loopband ook wat knoppen waarmee je de loopband kunt bedienen. Deze zijn wel erg chill voor als je even snel wat wil aanpassen tijdens het trainen. Je hoeft dan niet helemaal met je hand naar het display te reiken.

Voor de mensen die zich snel vervelen tijdens het trainen op een loopband is er ook een speciale tablethouder. Hier kan je gemakkelijk je tablet of smartphone in zetten en tijdens het trainen naar je favoriete series kijken of iets dergelijks.

Is de Jet 2 goed op te bergen?

Aan het begin van de Focus fitness jet 2 review heb ik het al even gehad over het opbergen en opklappen van de loopband. De Jet 2 is volledig opklapbaar en daarom heel goed op te bergen.

Na je training kun je heel makkelijk het loopvlak opklappen en door middel van de transportwieltjes de loopband op een gewenste plek zetten waar hij niet in de weg staat. Ideaal dus.

Daar komt nog bij dat de Jet 2 van zichzelf al een lekker compacte loopband is. Dus ook opgeklapt neemt hij zeer weinig ruimte in beslag en durf ik bijna te zeggen dat hij wel geschikt is voor iedere soort woning.

Voor het opklappen heb je geen grote spierballen nodig. Dit gebeurd volledig automatisch en kost nagenoeg geen kracht.

Trainingsprogramma‘s

Dit is toch ook wel een van mijn favoriete onderdeel van deze loopband. Bij de aanschaf van de Focus fitness jet 2 krijg je ook toegang tot maar liefst 40 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Dit is niet alleen voor een loopband in deze prijsklasse erg veel, maar dat is in het algemeen gewoon best wel veel.

Hiermee heb je dus genoeg mogelijkheden om af te kunnen wisselen qua training en inspanning op deze loopband. Zo hoeft een training op de loopband dus nooit meer saai te zijn. Je kunt namelijk genoeg afwisselen zonder dat je erbij na hoeft te denken.

De trainingsprogramma’s variëren van intervaltraining naar helling training en nog veel meer. Dit allemaal met een simpele druk op de knop om een trainingsprogramma in te schakelen.

Bekijk hieronder de Focus Fitness Jet 2 en ontvang ook direct een GRATIS trainingsschema!

Hellingshoek

Ik heb tijdens deze Focus Fitness jet 2 review volgens mij al vaak genoeg door laten schemeren dat we het hebben over een loopband met helling. Dit is ideaal als je je trainingen zwaarder wil maken door bergopwaarts te lopen of rennen.

Ook dit is volledig automatisch in te stellen aan de hand van de knoppen op het display.

Wel is het helaas zo dat de Jet 2 maar beperkt is tot 2 verschillende helling niveau’s. Dit is niet heel veel en je zult merken dat loopbanden in de hogere prijsklasse hier een stuk meer mogelijkheden in bieden.

Echter moeten we niet vergeten dat het gaat om een budget loopband en dat de hellingshoek optie überhaupt al heel lekker is dat hij er op zit voor deze prijs.

De motor

Als laatste, maar zeker niet het minste onderdeel van een loopband. De motor maakt het namelijk mogelijk om op de loopband te trainen. Anders was het natuurlijk maart een rare kunststof mat waar je niet zo veel mee kunt.

De motor van de Jet 2 zorgt voor een vermogen van 1,5 pk. In de praktijk betekend dat, dat je een maximale snelheid van 13 kilometer per uur kunt halen. Dit is een prima snelheid om op te kunnen hardlopen en wat licht interval werk te kunnen doen.

Helaas was dit voor mij persoonlijk niet snel genoeg om echt sprint training of hele zware intervaltraining te kunnen doen. Dan moet je echt wel denken aan snelheden van tussen de 15 en 20 kilometer per uur.

Dat haalt de Jet 2 dus helaas niet. Maar voor dagelijks gebruik is de motor van 1,5 pk meer dan genoeg en haal je hier prima snelheden mee. Tevens is het een zeer stille motor en zul je hier bijna geen last van hebben qua lawaai.

Stevigheid en stabiliteit

Over de Focus Fitness Jet 2 zou je kunnen zeggen dat het gaat om een redelijk compacte loopband. Vaak is het zo met compacte loopbanden dat ze stukken minder stevig zijn als de grotere, zwaardere en robuustere loopbanden.

Echter is het mij bij deze loopband niet opgevallen dat hij minder stevig of stabiel is als grotere loopbanden van hetzelfde merk.

Over het algemeen is de Jet 2 erg stevig en heb je hier gewoon een solide loopband aan in huis. Let er alleen wel op dat deze loopband in principe maar een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram heeft. Dit is niet bijzonder veel.

Op dit soort gewichten zit vaak wel een beetje marge, maar het is goed om je hier gewoon aan te houden. Ben je wat steviger van jezelf en heb je liever wat meer speling? Wellicht is de Focus fitness jet 5 iets voor jou? Lees hier mijn review!

Focus Fitness Jet 2 Specificaties

Focus fitness jet 2 specs
Focus fitness jet 2 specificaties
Focus fitness jet 2 specificaties
Focus fitness jet 2 specs

Focus Fitness Jet 2 Review: Kopen of niet?

In deze Focus Fitness jet 2 review heb jij jezelf verder in kunnen lezen over deze loopband. Het doel was om je genoeg voor te lichten zodat je na het lezen van de review zou weten of je hem moest kopen of niet.

Ik hoop dat ik genoeg heb kunnen voorzien in deze informatie. Mocht je toch nog vragen hebben over de loopband of iets anders, dan kun je hier beneden natuurlijk nog altijd je vraag stellen.

De review begon met de hoge verwachtingen die er lagen door de populariteit van deze loopband. Als je het mij vraagt durf ik wel te stellen dat de loopband aan de deze hoge verwachtingen zeker voldaan heeft.

Vooral als je ziet dat je zo’n degelijke loopband krijgt voor een heel erg redelijke prijs. Hij biedt enorm veel mogelijkheden en voordelen ten opzichte van andere loopbanden in deze en zelfs duurdere prijsklassen.

Dus als je op zoek bent naar een betaalbare, compacte en degelijke loopband voor thuis. Dan denk ik dat je aan de Focus Fitness Jet 2 een hele goede hebt!

Door via de knop hieronder naar de loopband te gaan en je aankoop te doen ben je verzekerd van de online laagst beschikbare prijs. Tevens help je mij hiermee om dit soort reviews te kunnen blijven schrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *