focus fitness jet 5 review

Focus Fitness Jet 5 Review: Is deze loopband ideaal voor jou?

Welkom bij deze Focus fitness jet 5 review! Wil jij alles weten over de Focus Fitness Jet 5 loopband? Er is een hoop te lezen over deze loopband en de reviews liegen er niet om. Dit lijkt wel een van de beste loopbanden die er momenteel op de markt is.

En ik moet eerlijk bekennen dat ik mij hier eigenlijk ook wel een beetje in kan vinden. In deze Focus Fitness Jet 5 review ga ik je mijn kijk geven op deze loopband en of het dus een loopband is waarvan ik zou zeggen dat je hem moet halen.

Focus fitness jet 5: De eerste indruk

De Focus fitness jet 5 wordt in een paar onderdelen geleverd die eigenlijk heel makkelijk in elkaar te zetten zijn aan de hand van de handleiding. Het is dus enkel de eindmontage die je nog hoeft te doen en je kunt nagenoeg 10 minuten na het bezorgen van de loopband al lekker een stuk erop gaan rennen.

Wat er eigenlijk direct opvalt aan deze loopband is dat hij van gedegen materiaal is gemaakt wat zeer stevig aanvoelt. In het achterhoofd gehouden dat dit een betaalbare loopband is, is dat echt een positieve verrassing.

Daarbij heeft deze loopband veel verschillende opties en mogelijkheden. Zo beschikt hij over een helling stand en veel verschillende trainingsprogramma’s. Dit zijn dingen die je vaak ziet bij loopbanden die in een veel hogere prijsklasse zitten.

Na het installeren van de loopband is te zien dat hij beschikt voor een zeer stabiel en breed loopoppervlak. Als je er een klein stukje op gaat rennen merk je meteen hoe stevig deze loopband is en hoe comfortabel hij loopt.

Dit komt mede door de speciale vering die erin zit waardoor de klappen van het rennen worden opgevangen. Je gewichten hebben het dus een stuk minder zwaar te verduren als op een variant zonder deze vering of buiten.

De hellingshoek is in te stellen via het display en dit gebeurd volledig elektrisch. Je hoeft dus niet van de loopband af om hem handmatig in te stellen op een bepaalde hellingshoek.

Kortom is dit een hele goede start van deze Focus fitness jet 5 review. De toon is gezet en de eerste indruk is in ieder geval zeer veelbelovend. Hieronder ga ik nog iets dieper in op alle details van deze loopband.

De Focus fitness jet 5

Om je een zo compleet mogelijk beeld te heven van deze loopband ga ik alle belangrijkste punten en onderdelen nog even met je doornemen in detail. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat alle specificaties betekenen voor jou!

Het display

Het display van de focus fitness jet 5 is een relatief groot LCD scherm. Op dit scherm kun je eigenlijk alle gegevens bijhouden die betrekking hebben tot je training. Denk aan de afstand, snelheid, verbrande calorieën, maar ook je hartslag. Hoewel dit soort hartslagmeters niet altijd even accuraat zijn is het wel een leuke feature. Ook zie je op het display de stand van de hellingshoek staan waarop je loopt.

focus fitness jet 5 review
Focus fitness jet 5 display

Onder het display van de loopband zitten wat sneltoetsen waarmee je snel aanpassingen kunt maken in je training. Dit zijn wel gewoon de standaard sneltoetsen voor de snelheid, hellingshoek en dergelijken. Zoals we de sneltoetsen kennen op iedere loopband eigenlijk. Hierin onderscheidt de Focus fitness jet 5 zich niet van de rest.

De computer die in het display zit, biedt ook de mogelijkheid aan om je vetpercentage te meten of berekenen. Dit doet hij door middel van de handvaten waar je ook je hartslag meet. Nogmaals, hoe accuraat dit is valt over te twisten, maar wel een leuke feature. Zeker als je het hebt over een loopband binnen deze prijsklasse.

Voor de mensen die geen zin hebben om de hele tijd naar het display te staren zit er ook en tablet houder op. Hier kun je je tabletjes op zetten en tijdens het wandelen of rennen genieten van een serietje of iets dergelijks. Ten slotte zit er een grote rode noodknop om de loopband direct te laten stoppen met draaien. Deze werkt ook met een draadje die je aan je kleding kunt klemmen. Als je dan zou vallen dan stopt de loopband direct met draaien en worden erge ongelukken voorkomen.

Het loopvlak

Het loopvlak van de loopband is één van de belangrijkste punten om te bekijken. Dit is natuurlijk het gene waar je op gaat lopen of rennen en wat dus zeker weten van goede kwaliteit moet zijn.

Focus fitness jet 5 loopvlak

Van de Focus fitness jet 5 is het loopvlak 44 centimeter breed en maar liefst 130 centimeter lang. Lekker groot dus en ideaal om verschillende trainingen op uit te voeren. Je hebt alle ruimte om lekker te kunnen wandelen, maar ook hardlopen en sprintjes trekken is geen enkel probleem met deze loopband.

Doordat de loopband wat breder is heb je op hoger tempo ook de marge om wat heen en weer te gaan. Het zou wel eens gevaarlijk kunnen worden als je loopband te smal is en je slingert licht heen en weer tijdens een sprintje. Bij deze loopband zal dat niet snel het geval zijn.

Onder het loopvlak ligt een achtvoudige flex suspensoin die het lopen erg soepel maakt. Je hebt nauwelijks door dat je aan het rennen bent en de kans op blessures is door deze goede demping een stuk lager.

Het maximale gebruiksgewicht wordt aangegeven op 120 kilogram. Het is goed om hier niet al te veel boven te zitten, maar op dit soort gewichten zit altijd wel een klein beetje marge.

De hellingshoek

De Focus fitness jet 5 beschikt ook over de mogelijkheid tot het instellen van een hellingshoek. Dit is allemaal makkelijk te regelen met behulp van het display en de sneltoetsen die hierop zitten. Daarnaast kan de hellingshoek ook ingesteld worden via de programmering van de loopband. Dat zal betekenen dat binnen je trainingsprogramma de hellingshoek automatisch veranderd zal worden. Hier hoef je dan dus niets meer voor te doen.

De Focus fitness jet 5 is in te stellen in 12 verschillende standen als het gaat om de hellingshoek. Je kunt hem alleen instellen omhoog zodat je dus bergopwaarts loopt. Hij heeft geen mogelijkheid om omlaag ingesteld te worden zodat je bergafwaarts kunt lopen. Dit is vaak toch niet iets wat mensen echt gebruiken als ik eerlijk ben.

Trainingsprogramma’s

In deze Focus fitness jet 5 review kan wat aandacht voor de trainingsprogramma’s niet ontbreken. Dit is wat mij betreft namelijk echt een groot pluspunt van deze loopband.

Er wordt namelijk een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s aangeboden bij deze loopband. We hebben het namelijk over maar liefst 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze zijn alle voor je geïnstalleerd in het display van deze loopband en kun je volgen door ze in te stellen via de sneltoetsen op de loopband.

De trainingsprogramma’s variëren heel erg en er zitten mogelijkheden tussen zoals intervaltraining of verschillende hellingshoeken. Nagenoeg alles is mogelijk om genoeg variatie aan te brengen in je trainingen op de loopband.

De snelheid

Met een continu vermogen van 2 pk kun je met deze loopbanden continu lopen op een snelheid van maximaal 16km/h. Dat is dus een behoorlijk sterke motor die ervoor zorgt dat er erg veel mogelijk is met deze loopband. Je kunt er dus ook heel goed een interval of sprint training op doen.

De motor van de Focus fitness jet 5 is relatief stil en je buren of huisgenoten zullen er niet te veel last van hebben. Het geluid van deze loopband als hij hard moet werken is vergelijkbaar met het geluid van een wasmachine die aan staat. Goed te overzien dus!

Kopen of niet?

Deze Focus fitness jet 5 review wil ik graag afsluiten met het advies of je deze loopband moet kopen of niet. Zelf vind ik dit een zeer geschikte loopband voor de alledaagse gebruiker.

Hij heeft lekker veel mogelijkheden door de hellingshoek, trainingsprogramma’s en de sterke motor. En daarbij is het gewoon een gedegen gebouwd model van een betrouwbaar merk. Het fijne is dat ze bij Betersport.nl een levenslange garantie op het frame en laswerk aanbieden en maar liefst 2 jaar garantie op de onderdelen. Hierdoor kun je er dus wel vanuit gaan dat je iets goeds in huis haalt.

Het mooie van de Focus fitness jet 5 is dat het ook helemaal geen dure loopband is. Voor maar €699 euro heb je deze super goede allround loopband al in huis. Bekijk hieronder de beste prijzen!

Conclusie Focus fitness jet 5 review

Als je op zoek bent naar een goede geschikte loopband voor thuisgebruik zou ik je zeker adviseren om de Focus fitness jet 5 in huis te halen. Ik weet nagenoeg zeker dat het je niet teleur gaat stellen! Bedankt voor het lezen van deze Focus fitness jet 5 review. Als je nog vragen hebt over het product of iets anders, dan kun je die altijd hier beneden stellen. Ik probeer ten alle tijden binnen 24 uur te reageren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *