Focus fitness jet 9 iplus review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review: De beste loopband van het moment?

Welkom en leuk dat je gekozen hebt om mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus review te lezen! Deze loopband is een van de nieuwere en meest moderne modellen van het merk Focus fitness.

Het is een loopband die vooral populair is onder de fanatieke sporters en hier blijkt hij dus ook uitermate geschikt voor. Waar dit uit blijkt dat lees je verder in deze review.

In deze review wil ik alles met betrekking tot deze loopband met je bespreken. Dat zal betekenen dat je na het lezen van deze Focus fitness jet 9 iPlus review precies weet wat voor loopband dit is en of hij het kopen waard is. Niets is namelijk vervelender als het maken van een miskoop.

Lees snel verder!

De Focus fitness jet 9 iPlus: Eerste indruk

De eerste indruk van deze loopband is direct dat hij vrij groot oogt. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar je ziet wel direct dat het hier niet gaat om een compacte loopband. Dus als je hier wel naar op zoek bent dan kun je misschien nu al concluderen dat dit geen ideale loopband is. Toch nodig ik je wel uit om nog even verder te lezen, want de robuuste look van deze loopband komt wel met een aantal mooie features.

Bij het eerste gevoel, voelt de loopband namelijk ook enorm stevig en stabiel. Dat zal zeker te maken hebben met de grootte en het gewicht van deze loopband. Later vertel ik je meer over de belastbaarheid.

Deze iPlus versie die is op de markt gekomen als een soort vervanger van de ‘normale’ Focus fitness jet 9. Het mooie hiervan is dat het design net weer wat moderner is en er dus heel strak en gelikt uitziet.

Tevens heeft deze loopband wat moderne snufjes zoals de mogelijkheid tot het verbinden via bluetooth en een bijgeleverde trainingsapp. Hier zal ik ook later nog even wat dieper op in gaan.

Kortom was de eerste indruk van deze loopband erg goed. De verwachtingen liggen hoog, maar een van de belangrijkste dingen is of de loopband fijn traint en hoe hij presteert in gebruik. Daar zal ik hieronder uitgebreid op in gaan.

Alvast een kijkje nemen bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus?

Focus Fitness Jet 9 iPlus in het algemeen

Zoals ik net al even zei is dit de nieuwe vervanger van het normale Jet 9 model van Focus Fitness. Dit betekend dat er wat nieuwe features zijn toegevoegd zoals de mogelijkheid tot bluetooth verbinding en het gebruik van een trainingsapp.

Verder hebben we het hier over een loopband die heel erg geschikt is voor intensief en semi-professioneel thuisgebruik. Met een hoog belastbaar gewicht van 150 kilogram is het een enorm stevige loopband.

Ook is de loopband voorzien van de mogelijkheid tot het instellen van een hellingshoek. Dit geeft een extra impuls aan je training doordat je andere dingen kunt doen en intensiever kunt trainen.

Naast de hellingshoek voor tijdens het trainen is de loopband ook nog eens inklapbaar als je hem niet gebruikt. Hierdoor kun je hem goed opbergen en heb je geen last van de loopband als hij niet gebruikt wordt.

Focus Fitness Jet 9 iPlus review: in gebruik

Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van hoe de loopband presteert in gebruik zal ik dit per onderdeel met je bespreken. Zo krijg je het meest complete beeld en weet je precies waar je aan toe bent na het lezen van deze Focus Fitness Jet 9 iPlus review.

Ik zal bij het bespreken van de onderdelen niet te veel in gaan op specificaties en cijfers. Wel heb ik deze in het hoofdstuk daarna voor je verzameld en kun je deze gewoon in zien als je hier behoefte aan hebt.

Vooral wil ik je zo veel mogelijk inlichten met praktische informatie en mijn eigen mening. Hieronder lees je alles wat je wat mij betreft moet weten.

Het loopvlak van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Een van de belangrijkste of misschien wel het belangrijkste onderdeel van een loopband, het loopvlak. Dit is ten slotte het onderdeel waar je op loopt en waar je je training op uit zult voeren. Veel van de andere onderdelen zullen bijzaak zijn.

Wat voor mij erg belangrijk is, is dat het loopvlak van een loopband een goede demping heeft. Dat een loopband demping heeft en dus minder belastend voor je gewrichten is, dat is voor veel mensen de nummer 1 reden om te gaan trainen op een loopband in plaats van buiten.

De Focus fitness jet 9 is voorzien van een goed dempingssysteem dat het trainen op de loopband erg comfortabel maakt. We hebben het over een dempingssysteem dat bestaat uit maar liefst 8 lagen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je gewrichten minder belast, maar ook dat het trainen een stuk makkelijker gaat.

De 8 lagen van het dempingssysteem geven lekker veel vering en hierdoor gaat het rennen enorm makkelijk op deze loopband. Zelf vind ik het erg lekker om zo veel demping te hebben. Wel wordt het trainen hierdoor een stuk makkelijker, dus om de intensiteit hoog te houden ben je genoodzaakt harder te gaan rennen. Zelf vind ik dit geen enkel probleem.

Hard rennen op dit loopvlak gaat namelijk erg goed. Het loopvlak is met een breedte van 54 centimeter een van de breedste in zijn prijsklasse en hierdoor hoef je niet bang te zijn om eraf te vallen. Je hebt genoeg ruimte om een beetje te slingeren en je hoeft dus niet of nauwelijks na te denken over waar je loopt.

Zoals ik al even zei, de Jet 9 is een loopband van een behoorlijk formaat. Dit brengt veel comfort en luxe met zich mee, maar gaat ten koste van de opberg mogelijkheden.

Het display

focus fitness jet 9 plus review

Zoals ik eerder al even vertelde is de Jet 9 iPlus een soort opvolger en verbeterde versie van zijn jongere broertje de Jet 9. Hoewel hij een stuk moderner oogt, vind ik dat hij nog steeds over een relatief klein display beschikt. Persoonlijk had ik het wel lekker gezonden als het scherm net wat groter was geweest, maar dit is puur persoonlijk.

Wel is het een scherm waar de gegevens zeer goed op af te lezen zijn ondanks dat het een vrij klein scherm is. Het is namelijk een enorm heldere scherm en hij is compleet verlicht. Dus ook in het donker kun je je trainingen en gegevens gewoon goed bijhouden en aflezen.

Qua gegevens is eigenlijk gewoon alles af te lezen wat je zou willen en wat je nodig hebt. Denk aan snelheid, hellingshoek, verbrande calorieën, maar ook je hartslag bijvoorbeeld. Ja, deze loopband heeft dus ook de mogelijkheid om hartslagmetingen te doen.

Verder vind je om het scherm heen een behoorlijk aantal knoppen en sneltoetsen om je training aan te passen. Dit spreekt allemaal heel goed voor zich. Hiermee kun je bijvoorbeeld de snelheid, hellingshoek en de weergave van het scherm wijzigen.

Ook zitten er sneltoetsen om gebruik te maken van een van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hier ga ik later inde review nog wat verder op in. Maar weet in ieder geval dat je ze makkelijk kunt gebruiken door de sneltoetsen op het display te gebruiken.

Trainingsprogramma’s

Ik gaf het net al even aan, maar één van de grotere pluspunten van deze loopband is dat hij lekker veel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft. Ten minste, ik vind dat 15 programma’s lekker veel is om zo nu en dan af te kunnen wisselen. Sommige anderen zullen dit anders ervaren.

Je hebt programma’s die variëren van interval naar snelheid of een bergen programma. Met één druk op de knop schakel je ze in en de loopband doet de rest vanzelf. Zoals het verwisselen van het tempo, maar ook de hellingshoek aanpassen als je een bergen programma hebt geselecteerd.

Een mooie feature is ook dat je een training kunt volgen op basis van je hartslag die de loopband meet. Hoewel ik het zelf niet veel zou gebruiken, is het wel een leuke toevoeging.

focus fitness jet 9 iplus review

Mobiliteit

Zoals bij de eerste indruk van de Focus Fitness Jet 9 iPlus al even aangekaart werd. Het gaat om een vrij grote en robuuste loopband. Vooral voor in huis kan deze loopband nogal groot zijn.

Dan is het geen overbodige luxe dat deze loopband helemaal opklapbaar is. Op die manier kun je terwijl je de loopband niet gebruikt toch een hoop ruimte besparen.

Ook zitten er aan de onderzijde van de loopband handige transportwieltjes zodat je de loopband in zijn geheel makkelijk kunt verplaatsen. Dus ben je klaar met sporten dan kun je deze loopband makkelijk opklappen en ergens opbergen waar hij niet in de weg staat.

Het is dus best een grote loopband, maar zelf vind ik het niet bijzonder storend door deze handige snufjes.

Overig

Eerder begon ik al even over de mogelijkheid tot het verbinden van deze loopband met je telefoon of tablet. Dit maakt het mogelijk de loopband te bedienen van je mobiele toestel. Tevens zit er bij de loopband een speciale trainingsapp waardoor je nog meer functionaliteiten krijgt uit je loopband.

Bekijk op de pagina van de Focus Fitness Jet 9 iPlus wat deze app allemaal te brengen heeft!

Naast dat de loopband erg veel functionaliteiten heeft en ook nog eens erg handige functies, is die ook nog eens erg stil. De Jet 9 bevat een motor met een vermogen van 2,5 pk. Dit zorgt in totaal voor een vermogen waarmee je 20 kilometer per uur kunt rennen.

Met zo veel vermogen en snelheid is deze loopband heel goed geschikt om op snelheid te trainen of intervaltrainingen te doen. De motor die in deze loopband ligt is ook nog eens erg stil en zal je niet of nauwelijks horen als je aan het trainen bent.

Specificaties

Focus fitness jet 9 plus review
Focus fitness jet 9 plus review

Conclusie Focus Fitness Jet 9 iPlus review: Kopen of niet?

Als je op zoek bent naar een loopband die je fanatiek gaat gebruiken thuis dan lijkt dit een ideale loopband voor jou. De Focus Fitness Jet 9 iPlus maakt dit mogelijk door luxe, stevigheid, comfort en verschillende features met elkaar te combineren.

Daarnaast is de loopband erg makkelijk en soepel in gebruik. Door middel van de verschillende trainingsprogramma’s is het trainen op deze loopband ook nooit eentonig of saai.

Het enige nadeel dat hierbij komt kijken is dat deze loopband vrij groot is qua formaat. Maar mocht je de ruimte ervoor hebben of kun je de ruimte maken dan is het wel een heel goede keuze. Het feit dat de loopband wat groter is, maakt het ook mogelijk om meer features en comfort te leveren.

Ben je na het lezen van mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus review geïnteresseerd om deze loopband te gaan kopen? Bekijk dan hieronder online de best mogelijke prijs van het moment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *