Inklapbare fitnessbank

Inklapbare fitnessbank: Let hier op voor je een keuze maakt!

Een inklapbare fitnessbank is erg handig als je niet alle ruimte in huis hebt om fitnessmaterialen kwijt te kunnen. Een fitnessbank kan al erg veel ruimte in beslag nemen en daarom is een inklapbare variant ideaal.

Naast dat het in huis erg handig is dat de fitnessbank inklapbaar is, heeft het ook zijn voordelen als het vervoert moet worden naar een andere locatie. Zo kun je de fitnessbank ook eens verplaatsen om bijvoorbeeld buiten een training te doen.

Met een inklapbare fitnessbank wordt bedoeld dat hij in zijn geheel in te klappen is. Dit gaat dus nog een stapje verder dan een verstelbare fitnessbank waarvan je enkel de leuning en het zitvlak kunt verstellen. Deze kun je helemaal opvouwen zodat hij goed op te bergen is als hij niet gebruikt wordt.

Als je op zoek bent naar een goede inklapbare fitnessbank, dan help ik je graag verder. In dit artikel heb ik alle informatie voor je verzameld zodat jij na het lezen precies weet welke keuze je moet maken! Lees dus snel verder!

Waarom een inklapbare fitnessbank kopen?

Wellicht zit jij nog een beetje met bovenstaande vraag in je hoofd. Wat zijn eigenlijk de voordelen ten opzichte van een normale of een vlakke fitnessbank? Waarom zou je kiezen voor een inklapbare fitnessbank? Hieronder benoem ik alle voor- en nadelen ten opzichte van een normale fitnessbank zodat je weet waar je op moet letten.

Voordelen

Om positief van start te gaan wil ik eerst de voordelen benoemen van de inklapbare fitnessbank.

Ruimte besparen

Mensen die al veel materialen in huis hebben om mee te sporten die weten dat het enorm veel ruimte in beslag kan nemen. Als dit niet het geval is, kan ik je vertellen dat fitness materialen enorm veel ruimte in beslag nemen.

Het is natuurlijk ook fijn om gewoon wat ruimte in huis over te houden en niet dat je overal waar je kijkt spullen ziet liggen om mee te sporten. Een inklapbare fitnessbank is al een grote stap in de goede richting om ruimte te besparen. Het feit dat de fitnessbank inklapbaar is zal voor de meeste mensen de voornaamste reden zijn om voor deze variant te kiezen.

Inklapbare fitnessbanken kun je vaak helemaal opvouwen en overal opbergen waar daar ruimte voor is. Bijvoorbeeld onder een kast, de bank of bijvoorbeeld je bed. Omdat andere fitnessmaterialen net zo makkelijk opvouwbaar te maken zijn is een inklapbare fitnessbank essentieel voor het maken van een compacte en goed op te bergen thuisgym.

Makkelijk verplaatsen of vervoeren

Dit is vooral fijn als jij regelmatig je trainingsmaterialen moet verplaatsen of vervoeren naar andere plekken. Bijvoorbeeld als je je spullen mee naar buiten moet nemen of op een andere plek in huis wil zetten.

In deze situatie is een inklapbare fitnessbank ideaal ten opzichte van een normale variant. Deze klap je dan simpelweg gewoon in en kun je in zijn compactere vorm stukken makkelijker verplaatsen dan dat je een fitnessbank in zijn geheel moet verplaatsen of vervoeren.

(Relatief) goedkoop

Ook een fijne bijkomstigheid is dat een inklapbare fitnessbank vaak een stuk goedkoper is dan een normale fitnessbank. Dit heeft vaak te maken met de compactere vorm die hij heeft en er is dus minder materiaal gebruikt om deze fitnessbank te fabriceren.

Wel brengt de lagere prijs vaak ook wat kleine nadelen met zich mee. Hier ga ik verderop in dit artikel verder op in. Dus lees verder als je wil weten wat de nadelen zijn van een (goedkopere) inklapbare fitnessbank.

Nadelen

Natuurlijk kan niet alles positief zijn aan een inklapbare fitnessbank. Ook iets wat nog zo goed lijkt te zijn heeft zijn nadelen en die heb ik hieronder voor je onder elkaar gezet. Neem ze goed in je op voor je een beslissing neemt.

Minder zwaar belastbaar

Een inklapbare fitnessbank is vaak iets minder zwaar belastbaar ten opzichte van een normale fitnessbank. Vaak betekend dit ook gelijk dat een bankje minder stabiel staat en het minder geschikt is om echt zwaar mee te gaan trainen.

Als je van jezelf al wat groter en eventueel ook zwaarder bent zal het dus niet ideaal zijn om een inklapbare fitnessbank in huis te halen. Dan kun je er gewoon net wat minder mee dan je eigenlijk zou willen omdat je het bankje niet volledig kunt belasten.

Let wel op dat er ook daadwerkelijk inklapbare fitnessbanken zijn waar je niet per se inlevert op kwaliteit. Vaak zijn deze dan wel weer een slag duurder dan de gemiddelde prijzen die je betaald voor een inklapbare fitnessbank.

Voor wie is een inklapbare fitnessbank?

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat een inklapbare fitnessbank voor iedereen geschikt is. Want wie vind het nou niet fijn om wel alle mogelijkheden te hebben qua training en ook nog ruimt te besparen in huis. Dit is eigenlijk precies waar een inklapbare fitnessbank goed voor is.

Een inklapbare fitnessbank is iets minder geschikt voor mensen die heel fanatiek sporten met heel zware gewichten. Dit heeft te maken met het feit dat een inklapbare fitnessbank vaak minder belastbaar is als een fitnessbank die dit niet is. Vaak wordt er namelijk bespaard op materiaal en stevigheid om te zorgen dat het bankje inklapbaar is.

Ook worden inklapbare trainingsbanken een stuk compacter gemaakt van zichzelf. Dus ook als de bank uitgeklapt is zal hij compacter qua formaat zijn ten opzichte van een bankje dat niet inklapbaar is. Dus dat betekend dat een inklapbare bank vaak minder geschikt zijn voor mensen die heel erg lang zijn.

Als je het mij vraagt is een inklapbare fitnessbank dus voor iedereen geschikt behalve voor mensen die professionele specificaties nodig heeft. Vooral het gebruik van extreem zware gewichten is vaak niet geschikt voor een inklapbare bank. Maar laten we eerlijk zijn, dat is vaak niet waar je een fitnessbank voor in huis haalt. Ook moet je goed de afmetingen in acht nemen als je een langer persoon bent omdat deze banken vaak een stuk compacter zijn.

De top 5 inklapbare fitnessbanken

De meest geschikte inklapbare fitnessbank uitzoeken kan nogal lastig worden als je zelf op internet op zoek gaat. Daarom heb ik een top 5 gemaakt waar jij gemakkelijk uit kunt kiezen of inspiratie op kunt doen voor je aankoop.

Alle onderstaande modellen zijn geselecteerd op een aantal belangrijke criteria, namelijk: belastbaarheid, inklapbaar, kwaliteit van de bouw en duurzaamheid van de fitnessbank.

Gorillasports professionele inklapbare fitnessbank

De professionele inklapbare fitnessbank van Gorillasports is een erg veelzijdige en complete fitnessbank die ook nog eens volledig inklapbaar is. Dit helpt enorm bij het opbergen en vervoeren van deze fitnessbank.

Hij is voorzien van een lekker breed ligvlak en de fitnessbank is ook nog verstelbaar in 8 verschillende standen voor de rugleuning en 3 verschillende standen voor het zitvlak.

Daar komt nog bij dat door het stevige stalen frame deze fitnessbank belastbaar is tot maar liefst 400 kilogram. Dit is heel erg goed voor een fitnessbank in deze klasse.

Wil je nog meer weten over deze fitnessbank? Bekijk hem hieronder bij Gorillasports.nl!

Tunturi UB80 inklapbare en verstelbare fitnessbank

Net als de fitnessbank van Gorillasports is de Tunturi UB80 ook volledig inklapbaar en ook verstelbaar in verschillende standen. Deze bank is verstelbaar bij de rugleuning, maar ook bij het zitvlak.

Ook is deze fitnessbank voorzien van rollers bij de benen zodat je hier ook bepaalde buikspieren mee kunt doen. De fitnessbank zelf weeg ruim 21 kilo en dit zorgt voor een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram.

De padding van de bank is zacht en heeft genoeg grip zodat je er goed op blijft liggen of zitten tijdens het doen van je oefeningen. Al met al is dit een zeer complete inklapbare fitnessbank voor thuisgebruik. Voor meer informatie kun je hem hieronder gelijk bekijken bij Bol.com.

Domyos fitnessbank 500

Als je op zoek bent naar een inklapbare fitnessbank binnen een wat kleiner budget, dan is de Domyos fitnessbank 500 de beste keuze voor jou. Naast dat hij zeer scherp geprijsd is, heeft deze bank ook nog zeer goede specificaties.

Deze fitnessbank is volledig inklapbaar en ook nog eens verstelbaar in 4 verschillende standen voor de rugleuning en 2 verschillende standen voor het zitvlak. Ook is hij belastbaar tot maximaal 220 kilogram.

De padding is net wat dunner als bij andere fitnessbanken die er te koop zijn, maar desondanks is deze bank niet oncomfortabeler. Kortom is dit een goede fitnessbank voor een zeer scherpe prijs. Voor meer informatie kun je hem via de knop hieronder bekijken bij Decathlon.nl

Flow fitness SMB50

De Flow fitness SMB50 is een volledig inklapbare en verstelbare fitnessbank. Niet alleen is die goed inklapbaar en erg compact om op te bergen in huis, maar ook is deze bank erg stevig en multifunctioneel.

Met 7 verschillende standen variƫrend tussen een decline van -20 graden tot een incline van 75 graden is deze fitnessbank erg divers.

De rollers aan het uiteinde van de bank kunnen helpen bij allerlei oefeningen waarbij het belangrijk is dat je voeten op dezelfde plaats blijven. Met het extra brede en stevige ligvlak is deze fitnessbank ook prima geschikt voor mensen die wat groter zijn.

De Flow fitness SMB50 wordt verkocht bij Bol.com. Wil je meer informatie over deze fitnessbank of je wil hem kopen? Bekijk hem via de knop hieronder!

Kimo direct fitnessbank

De Kimo direct fitnessbank is een goede allround optie als je op zoek bent naar een inklapbare fitnessbank. Deze fitnessbank is volledig inklapbaar en goed op te bergen binnenshuis.

Ook deze bank is volledig verstelbaar. De rugleuning is in 6 standen in te stellen en het zitvlak kun je op 3 verschillende manieren verstellen. Hierdoor is deze fitnessbank erg veelzijdig en kun je er nagenoeg iedere oefening die denkbaar is mee uitvoeren.

De maximale belastbaarheid van deze fitnessbank is 365 kilogram en hierdoor heb je dus enorm veel mogelijkheden wat training betreft met deze fitnessbank.

Wil je nog meer informatie over deze bank? Bekijk hem hieronder bij Bol.com!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *