keto dieet boeken

Keto dieet boeken: Bekijk hier de top 5 van 2021!

In dit artikel lees je meer over de beste keto dieet boeken die er verkrijgbaar zijn. Een keto dieet boek kopen kan heel handig zijn als je wil beginnen met een keto dieet, maar je (nog) niet goed weet hoe je dit moet doen.

Een keto dieet is namelijk niet zomaar een dieet waar je plotseling mee begint. Hiervoor heb je de nodige informatie, voorlichting en ondersteuning bij nodig. Je hebt de eerste stap in de goede richting dus al gezet door op zoek te gaan naar de beste keto dieet boeken op de markt.

In dit artikel geef ik je een mooi en compleet overzicht over de boeken die er te koop zijn en in mijn ogen de beste opties zijn wat betreft inhoud, begeleiding en compleetheid. Lees dus snel verder om erachter te komen wat het beste boek voor jou is!

Het keto dieet

Ondanks dat ik de boeken in dit artikel vooral centraal wil stellen is het nooit verkeerd om wat achtergrondinformatie te delen over het keto dieet zelf. Velen zullen er al de nodige kennis over hebben, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die nog niet precies weten wat er wordt bedoeld met een keto dieet.

Een keto dieet staat voor het eten van extreem weinig koolhydraten. Daar tegenover staat dat je stukken meer eiwitten en vooral vetten gaat eten om toch je calorieën binnen te krijgen. Door je aan dit dieet vast te houden gaat je lichaam geen koolhydraten, maar juist vetten als primaire brandstof gebruiken.

Het keto dieet wordt vooral door mensen gebruikt die in korte tijd gewicht willen verliezen. Daar is het dan ook zeker erg geschikt voor. Persoonlijk vind ik het geen dieet waar je voor de lange termijn mee aan de gang moet gaan. Daarbij is het veel belangrijker om gezonde gewoontes te ontwikkelen en een gezond en gebalanceerd dieet te volgen.

Wil je nog meer leren over het keto dieet en hoe je ermee aan de gang kunt. Lees dan dit artikel!

Voor wie is een keto dieet?

Als je het mij vraagt is een keto dieet voor iedereen die in korte tijd graag wat gewicht of vet wil verliezen. Het is niet voor iedereen weggelegd om het keto dieet voor langere tijd vol te houden.

Het beste dieet dat geschikt is voor een persoon is een dieet of voedingspatroon waar je je aan kunt houden voor langere tijd het liefst. Voor sommige mensen kan het ook echt een uitvinding zijn om een keto dieet voor langere tijd aan te houden. Voor de ander is het niet langer uit te houden dan een paar weken of zelfs dagen.

Ik zou zeggen dat het keto dieet erg geschikt is als je niet worstelt met het jojo effect van diëten en eens wat anders wil proberen om gewicht kwijt te raken. Ook is het simpelweg niet goed te zeggen voor wie een keto dieet nou echt geschikt is. Vaak leer je dit van jezelf pas als je het een keer geprobeerd hebt.

Keto dieet uitproberen?

De top 5 beste keto dieet boeken van het moment!

Om met een keto dieet te beginnen is het belangrijk dat je goed voorbereid aan het werk gaat. Sommige specialisten omschrijven het keto dieet namelijk als zeer extreem. In de praktijk kan dit dus ook best meevallen, maar het is wel belangrijk dat je niet zomaar ergens mee bezig gaat.

Daarom is het wellicht interessant om een keto dieet boek aan te schaffen. Hieronder vind je een top 5 keto dieet boeken die er momenteel verkrijgbaar zijn. Lees snel verder om te zien welke ik in mijn top 5 opgenomen heb en welke het beste bij jou past!

De Keto Revolutie

keto dieet boek

De Keto Revolutie van Mitchel van Duuren is meer dan alleen een keto dieet boek. Dit is een ware online cursus die bestaat uit meerdere onderdelen. Dit zorgt ervoor dat het een compleet pakket is om jou te gaan begeleiden bij het volgen van een keto dieet, van begin tot eind.

Het enige is wel dat er geen mogelijkheid is dit in fysieke vorm te ontvangen. Je ontvangt alles in de vorm van E-books toegestuurd nadat je jou aankoop hebt gedaan. Ook wel erg fijn dat je overal en altijd je boeken en onderdelen in kunt zien.

Omdat het dus een digitaal product is krijg je voor dezelfde prijs als een fysiek boek een stuk meer informatie. Zo krijg je niet alleen een receptenboek, maar ook een interemittent fasting handleiding, maaltijdplanning en boodschappenlijstjes én een complete videocursus met uitleg.

Kortom is de Keto revolutie een goed digitaal product dat jou van begin tot eind kan helpen met het volgen van een keto dieet. Het enige nadeel is dat er geen fysiek boek van bestaat.

101 Keto Recepten

Het 101 keto recepten dieet boek is een zeer uitgebreid boek met recepten die allemaal geschikt zijn om te eten tijdens het volgen van een keto dieet. Dit E-book is geschreven door Mitchel van Duuren die bekend is van zijn Keto Revolutie die hierboven ook staat. Mitchel is een van dé keto goeroes van Nederland en vandaar dat twee van zijn boeken in deze lijst staan.

Net als de Keto revolutie gaat hier bij dit boek ook weer om een digitaal product. Hetzelfde voordeel is hier van toepassing en Mitchel geeft je dan ook gratis een aantal mooie bonussen bij aanschaf van het E-book. Denk aan maaltijdplanningen, boodschappenlijstjes, keto restaurantgids en nog veel meer.

Ook hierbij is het wel een nadeel dat het boek niet in fysieke vorm te verkrijgen is. Wel krijg je extra veel waar voor je geld en is het 101 keto recepten dieet boek een zeer compleet boek met leuke, makkelijke en heel erg lekkere recepten die stuk voor stuk het proberen waard zijn.

Het complete keto-dieet kookboek

Het complete keto-dieet kookboek is een boek dat is geschreven door blogster en dieetconsulente Jane Faerber. Je leert in dit boek van haar hoe het keto dieet in elkaar zit en hoe je op een veilige en makkelijke manier over kunt schakelen naar een ketogene levensstijl.

Natuurlijk staat het boek vol met recepten en uitleg over hoe je zelf de recepten klaar kunt maken. In dit boek staan ruim 60 gezonde en makkelijke recepten die volledig binnen een ketogene leefstijl passen.

Dit boek is erg compleet, makkelijk te lezen én het mooie is dat dit boek wel fysiek geleverd wordt. Dus bij het bestellen van dit boek krijg je daadwerkelijk een boek op de deurmat.

Vegan keto

Vegan keto is een boek dat speciaal is voor de veganisten onder ons. Want ook als je veganistisch eet dan is het mogelijk om een ketogene leefstijl te volgen. Liz MacDowell, de schrijfster van dit boek, die weet er alles van en die legt alles uit in dit receptenboek.

Dit keto dieet boek heeft ruim 60 recepten met uitleg over de bereiding die helemaal zijn ontworpen voor het volgen van een ketogene leefstijl op een gezonde manier voor je lichaam en geest.

Ook staan er in dit boek voorbereide meal plans en boodschappenlijstjes zodat je zonder moeite de juiste spullen in huis kunt halen.

Naast de recepten en alles over voeding zit er ook een onderdeel in waar er ervaringen en kennis wordt gedeeld door mensen die al geruime tijd deze leefstijl volgen. Kortom is dit een heel compleet boek voor iemand die naast de ketogene ook een veganistische levensstijl volgt.

Het Keto-plan

keto dieet boeken

Het keto plan is een boek dat is geschreven door Julie van den Kerchove. Niet haar eerste boek dat gaat over voeding en lifestyle, dus we kunnen er vanuit gaan dat ze iets nuttigs te zeggen heeft.

Daar is ook het keto plan weer een goed voorbeeld van. Met ruim 70 gezonde en gevarieerde keto recepten heb je een super compleet receptenboek. Deze recepten moeten gaan helpen om van je lichaam een natuurlijke vetverbrander te maken.

Het mooie van dit boek is dat het niet alleen een boek is waar recepten worden opgesomd. In het boek staat namelijk ook een handig stappenplan om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om succesvol met het keto dieet aan de gang te gaan.

Dit boek is verkrijgbaar als digitale variant in de vorm van een E-book, maar ook als fysiek boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.