Krachttraining schema beginners

Krachttraining Schema Beginners | Een Complete Startgids voor Beginners!

Een krachttraining schema beginners is waar jij naar op zoek bent. Je hebt waarschijnlijk enorm veel goede verhalen gehoord over krachttraining en wat het voor mensen heeft betekend.

Logisch dat je nu gaat kijken of het wat voor jou is en wat het voor jou kan betekenen. Je hebt al een goede stap gezet door op zoek te gaan naar een goed schema. Een goed schema is bij krachttraining namelijk wel enorm belangrijk.

In dit artikel wil ik alles wat bij krachttraining komt kijken even met je doornemen. Daarnaast geef ik je ook een krachttraining schema voor beginners. Lees dus snel verder!

Krachttraining voor beginners

Beginnen aan krachttraining kan nog best een drempel zijn. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om de sportschool in te duiken dan sta je daar opeens wel tussen zo veel opgepompte gasten die hier al jaren rondlopen.

In eerste instantie kan dit natuurlijk nogal indrukwekkend zijn, maar het is belangrijk om jezelf te beseffen dat ook die gasten allemaal ergens zijn begonnen. Daarbij zal het grootste deel van die kerels alleen maar respect hebben voor iemand die deze journey durft aan te gaan.

Het mooie van het zijn van een beginner is dat resultaten vaak snel komen. Hier raak je door gemotiveerd om door te zetten. Daarbij heb je al een grote stap in de goede richting gezet door je voor te bereiden en je in te gaan lezen.

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Zonder een goede voorbereiding zal het ook erg onwennig voelen in de gym en wordt het er niet makkelijker op om lekker je ding te kunnen doen.

Stappenplan krachttraining voor beginners

Om een krachttraining schema beginners inzichtelijk te maken, heb ik hieronder een stappenplan voor je opgesteld voor het maken van een schema. Wil je een goed schema dat is afgestemd aan je doelen, volg deze stappen dan goed.

Stap 1: Doelen stellen

Als je geen doel stelt, dan heb je ook niets concreets om naartoe te werken. Voor je gaat beginnen aan je joruney is het belangrijk om een concreet en meetbaar doel te stellen. Dit is dus niet “fitter worden” of “beter in mijn vel zitten”.

Nee het zijn doelen als: 15 kilo afvallen in 3 maanden, 10 kilo in spiermassa aankomen of binnen 3 weken 80 kilogram kunnen bankdrukken. Dat zijn doelen waar je naartoe kunt werken en wat je goed kunt meten.

Bedenk je voor je gaat beginnen goed wat voor jou van waarde kan zijn en wat jou doel gaat worden van de komende tijd.

Stap 2: Wanneer train je?

Wij mensen zijn tegenwoordig al druk genoeg in het dagelijks leven. En als we niet echt druk zijn, dan doen we wel alsof we het zo druk hebben. Daarom is het belangrijk om af te spreken met jezelf wanneer je gaat trainen. Je training is namelijk enorm belangrijk om stappen te gaan zetten.

Kijk in je agenda en zoek de ruimte waar je tijd hebt om naar de gym te gaan. Maak hier direct je vaste trainingsdagen van zodat jij en iedereen om je heen weet dat je dan bent sporten.

Dit zorgt ervoor dat het in je vaste routine komt en dat je ook nooit echt geneigd bent om trainingen over te slaan of te vergeten. Daarnaast is het handig om te bepalen zodat je weet wat voor trainingsschema er past bij jou routine en wensen.

Stap 3: Bepaal je trainingsschema

Een krachttraining schema beginners is eigenlijk vrij simpel te bepalen. Je hebt namelijk de keuze uit een fullbody schema of een splits schema. Bij een fullbody schema train je iedere spiergroep elke trainingen en bij een split schema verdeel je het trainen van je spiergroepen over verschillende trainingen.

Meestal hangt de keuze af van de hoeveelheid trainingsdagen die je hebt in een week. Een fullbody schema is ideaal voor beginners en voor mensen die wat minder vaak kunnen trainen, denk aan 2-3 keer per week.

Een split schema wordt vaker gekozen door gevorderde sporters en is meer geschikt als je 4-6 keer per week wil trainen. Bij een split schema kun je je spiergroepen net wat meer aandacht geven en dit hebben gevorderde sporters vaak nodig om te blijven groeien.

Als beginner raad ik altijd aan om met een fullbody schema te beginnen. Dit is de snelste manier om veel spiermassa aan te maken en alle oefeningen jezelf goed eigen te maken.

Weten hoe je een goed trainings- en voedingsschema opstelt?

Stap 4: Neem genoeg rust

Rust is bijna even belangrijk of misschien wel belangrijker voor je spieren als het trainen zelf. Het principe van krachttraining is namelijk dat je je spiervezels als het ware kapot maakt zodat ze sterker terug kunnen groeien.

Dit sterker terug groeien gebeurd niet tijdens het trainen, maar juist na de training en als je je lichaam rust geeft. Als je je spieren rust geeft kunnen ze herstellen en sterker terug groeien.

Geef je spieren minimaal 36 tot 48 uur rust voor je ze weer traint. Als je een fullbody schema volgt neem je dus een rustdag tussendoor en bij een split schema pak je de dag erna een andere spiergroep als je de dag ervoor getraind hebt.

Ook zou ik je adviseren om per nacht minimaal 8 uur te slapen. Zorg dus dat je hier tijd voor vrij maakt en op tijd naar bed gaat. Je rust is enorm belangrijk!

Weten hoe je beter kunt slapen in 7 stappen?

Stap 5: Eet de juiste voeding

Nu je je training en rust op orde hebt, kun je gaan kijken naar je voedingspatroon. Met op de juiste manier trainen alleen wordt het namelijk behoorlijk moeilijk om je doelen te gaan behalen.

Je spieren hebben namelijk bouwstoffen nodig om te kunnen herstellen en groeien. En als je het doel hebt om wat af te vallen is het belangrijk dat je een calorietekort gaat hanteren. Als je spiermassa op wil bouwen is het daarentegen nodig om een juiste calorie overschot aan te houden.

Belangrijkste is vooral dat je genoeg eiwitten binnen gaat krijgen. Dit is namelijk de voedingsstof waardoor je spieren kunnen groeien. Veel eiwitten zitten in de volgende voedingsbronnen:

  • Kip of kalkoen
  • Eieren
  • Kwark
  • Noten, zaden, peulvruchten
  • Vis
  • Eiwitpoeder

Stap 6: Vooruitgang boeken en meten

Je hebt bij stap 1 je doel gesteld en je beginpunt bepaald. Nu is het punt gekomen dat je door middel van alle andere stappen richting je doel gaat werken. Hiervoor is het belangrijk dat je iedere dag een stap in de goede richting probeert te zetten.

Doe een aanpassing in je voedingsschema of voeg wat meer gewicht toe aan je training zodat je sterker wordt. Je moet je lichaam blijven uitdagen om veranderingen aan te brengen. In dit geval is stil staan echt achteruitgang, je moet stappen blijven ondernemen om richting je doel te komen.

Het zal niet makkelijk worden, maar ik weet zeker dat je het kunt en dat je jezelf zult bedanken voor alle moeite op het moment dat je je doelen hebt behaald.

Hierbij is het dus ook belangrijk om je vooruitgang te meten. Hou dus bij hoe veel gewicht in de gym en plan een wekelijk meetmoment voor je lichaam. Vooruitgang zien dat motiveert super goed!

Het beste krachttraining schema voor beginners

In dit artikel heb je mijn stappenplan gelezen voor een krachttraining schema beginners. Het beginnen aan een fitness journey kan nog wel eens erg lastig worden, maar het is het zeker waard.

Natuurlijk kun je aan de gang gaan met de stappen die ik je heb gegeven en dan ga je zeker wel wat resultaten halen.

Spiermassa protocol cta

Toch weet ik uit ervaring dat het erg lastig is om binnen korte tijd je doelen te behalen als je er helemaal alleen voor staat. Het mooie is dat hier tegenwoordig allemaal oplossingen voor zijn. Hier is het Spiermassa Protocol er ook eentje van!

Dit is een online video cursus die je van begin tot eind helpt met de opzet van een goed trainings- en voedingsschema. Zo hoef je zelf nergens over na te denken en kun jij je volledig focussen op het sporten en de juiste dingen doen.

Uiteraard kun je ook gewoon alleen aan de gang gaan met de stappen, maar ik weet zeker dat je er baat bij hebt om even een kijkje te nemen bij het Spiermassa Protocol. Omdat ik echt graag wil dat jij je doelen gaat behalen, heb ik hieronder zelfs een knop geplaatst naar de tijdelijke kortingsactie van deze cursus! De investering is momenteel klein, maar het resultaat zal groots zijn, geloof me.

Bekijk hieronder het Spiermassa Protocol + TIJDELIJKE KORTING!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *