loopband met helling kopen

Loopband Met Helling Kopen? Dit Zijn De Beste Opties in 2021!

Ga je op korte termijn een loopband met helling kopen? Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een keuze te maken, vooral als het gaat om best een grote aankoop natuurlijk. Een loopband met helling kopen is nou eenmaal niet iets wat je wekelijks even doet.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken heb ik dit aankoopadvies geschreven die gaat over loopbanden met een hellingshoek. Ik ga met je bespreken wat de voor- en nadelen zijn, wat het precies is, hoe je ermee kunt trainen en uiteraard wat de beste modellen zijn van het moment!

Lees snel verder om alles te weten te komen!

Wat is een loopband met helling precies?

In het uitzonderlijke geval dat je niet weet wat een loopband met helling is, zal ik het nog even kort uitleggen. Het is namelijk wel belangrijk om te weten waar we het precies over gaan hebben in dit artikel.

Voorheen bestonden er eigenlijk alleen maar loopbanden met een plat of vlak loopvlak. Tegenwoordig worden de loopbanden met helling een stuk populairder in het gebruik en in aanschaf.

Een loopband met helling is een loopband waarvan je het loopband schuin omhoog kunt zetten. Hierdoor kantelt eigenlijk het loopvlak zodat je als het ware bergopwaarts loopt. Dit kan zorgen voor een andere trainingsprikkel en verschillende mogelijkheden tot het gebruik van je loopband. Hier ga ik later nog even verder op in.

Trainen met een helling kan verschillende voordelen met zich mee brengen. Ook hier vertel ik later in dit artikel meer over, lees dus snel verder!

Waarom een loopband met helling kopen?

Waarom zou je eigenlijk een loopband met helling aanschaffen. Geen verkeerde vraag om te stellen en ik snap ook dat je misschien nog niet weet waarom een loopband met helling eigenlijk zo ideaal is. Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van zo’n type loopband?

Een loopband met helling kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder zal ik de belangrijkste voordelen verder toelichten:

Sterkere benen en billen

Zoals ondertussen bekend is kun je van een loopband met helling het loopvlak kantelen. Dit betekend dus dat je ermee bergopwaarts kunt wandelen of rennen op dit soort loopbanden.

Een hardloopband met helling kan dus zorgen voor een betere ontwikkeling van je been- en bilspieren. Het bergopwaarts wandelen zorgt voor meer spanning op deze spiergroepen waardoor deze getraind worden als je op de loopband bezig bent.

Als je dus naast je conditiewerk en verbranding ook nog wil werken aan gespierdere benen en billen is een loopband met helling kopen voor jou een no-brainer!

Verbrand meer calorieën en val dus sneller af

De grootste reden dat mensen gebruik maken van een loopband, of dit nou thuis of in de sportschool is, is het verbranden van extra calorieën en dus afvallen. Het is een makkelijk vorm van cardio training waarmee je dus simpel wat extra calorieën kunt verbranden.

Het mooie van een loopband met helling is dat je ermee bergopwaarts kunt wandelen of zelfs hardlopen. Dit zorgt per definitie voor een hogere verbranding omdat je lichaam dit simpelweg meer energie kost. Denk er maar eens over na, 30 minuten een berg op lopen is veel vermoeiender als 30 minuten vlak wandelen. Het kost je lichaam meer energie en je verbrand dus ook meer energie in de vorm van calorieën.

Hoe veel meer je precies verbrand zal natuurlijk altijd verschillend zijn per persoon, maar ook zal dit afhankelijk zijn van de hellingshoek en het tempo waarop je loopt of rent.

Maar zoals gezegd is het gegeven dat de mogelijkheid tot het instellen van een hellingshoek het verbranden van meer calorieën en dus sneller afvallen makkelijker maakt.

Variatie in je training

Het trainen op een loopband of zelfs het buiten hardlopen kan nogal eentonig worden. Niet alleen kan het enorm saai zijn om de hele tijd op dezelfde manier te moeten rennen, maar ook is het voor je lichaam erg eentonig.

Ook is het namelijk niet zo dat wij hier in Nederland tussen veel bergen leven waardoor je een beetje aan variatie komt in je training. Dit is wel erg goed te creëren door middel van een loopband met helling functie.

Met de helling functie kun je je training net dat beetje variatie geven waardoor het niet alleen leuker blijft, maar ook je spieren een andere prikkel krijgen. Zo raak je door het trainen op een loopband nog beter getraind en bouw je meer conditie op.

Dus als je het een beetje zat bent om constant op een vlakke weg te moeten hardlopen of wandelen. Dan is een loopband met helling kopen waarschijnlijk een heel goed idee om je training nieuw leven in te blazen.

Minder risico op blessures

Dit is niet echt een voordeel wat hoort bij een loopband met helling specifiek. Deze hoort meer bij het hardlopen of wandelen op een loopband in het algemeen.

Door op een loopband te trainen in plaats van buiten verminder je aanzienlijk de kans op blessures. Vooral je knieën en heupen hebben het stukken minder zwaar te verduren tijdens het trainen op een loopband.

De loopband waar je op wandelt of rent dempt namelijk een stuk meer als de harde grond van buiten. Dit zorgt volgens onderzoek voor een veel mindere impact voor je gewrichten als je rent op een loopband.

Daarnaast is het mooie dat je op een loopband met helling de intensiteit van je training omhoog kunt gooien zonder dat je gewrichten het zwaarder krijgen en de kans op blessures toeneemt. Sterker nog, het trainen op een hellingshoek zorgt voor het beter oprekken van je achillespezen.

Wel moet je opletten met je rug als je gaat hardlopen met een hellingshoek. Krijg je last van je rug, probeer dan weer even vlak te rennen en het weer rustig op te bouwen.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen die komen kijken bij het trainen op een loopband met helling. Nou moet ik zeggen dat ik er best wel fan van ben en er dus niet al te veel kon vinden. Hieronder heb ik ze toch nog even kort onder elkaar gezet voor je:

Lager energieverbuik

Dit is eigenlijk meer het geval op het moment dat je enkel gebruik maakt van de mogelijkheid tot het vlak rennen. De loopband neemt namelijk een hoop werk uit handen als het gaat om rennen. Eigenlijk is het voor ons sporters alleen maar de noodzaak om onze voeten voor elkaar neer te zetten en de loopband draait rond. Tegenover het buiten rennen waarbij je echt je lichaam moet verplaatsen.

Om deze reden is je energieverbruik op een loopband dus gewoon lager. Je verbrand minder calorieën dan je zou kunnen doen als op het moment dat je gewoon buiten gaat rennen.

Nou kan ik dit nadeel wel gelijk weer weerleggen met een tegenargument. Een loopband met helling is namelijk wel een ideaal middel om toch die intensiteit op te schroeven door bijvoorbeeld bergopwaarts te rennen. Op deze manier neemt het energie verbruik weer aanzienlijk toe.

Als je een loopband goed gebruikt en dus de keuze maakt om een loopband met helling te kopen is dit dus niet echt een nadeel meer te noemen.

Saai

Trainen op een loopband kan na een tijdje enorm saai worden. Je staat namelijk constant op dezelfde plek en hebt de hele tijd het zelfde uitzicht. Niet heel erg bijzonder dus en hier kun je al snel op uitgekeken raken.

Wel kun je op een loopband heel makkelijk verschillende soorten trainingen uitvoeren door middel van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dit is vooral leuk als je een loopband met helling aanschaft en hier ook gebruik van kunt maken.

Op deze manier blijf je bezig en wordt het ook minder snel saai. Als je de hele tijd op hetzelfde tempo en vlak rent kan je hier heel snel op uitgekeken raken. Probeer jezelf een beetje uit te dagen en houdt het leuk voor jezelf dus!

Loopband met helling kopen, waar let je op?

Om te zorgen dat je de juiste keuze maakt en een loopband in huis haalt van goede kwaliteit zijn er een aantal dingen belangrijk om echt op te gaan letten. Hieronder heb ik elk punt even neergezet en toegelicht. Lees ze goed door en kijk of jou mogelijkheden aan deze eisen voldoen!

Elektrisch verstelbare helling

Ga je een loopband met helling kopen? Dan is het handig te kijken naar loopbanden waarvan de helling met een elektrische motor wordt aangepast. Je hebt namelijk ook loopbanden waarvan de helling niet elektrisch aangepast kan worden.

Dit zijn loopbanden waarbij je de hellingshoek handmatig aan moet passen. Dat zou dus betekenen dat je iedere keer dat je de helling aan wil passen van de loopband af moet om dit handmatig te doen. Dit is natuurlijk niet optimaal als je veel variatie aan wil brengen tijdens je training.

Kies dus voor een loopband met elektrisch verstelbare hellingshoek. Hierbij kun je terwijl je op de loopband staat via het bedieningspaneel de hellingshoek aanpassen. Je hoeft dus geen enkel moment van de loopband om je training te onderbreken.

Aantal hellingshoeken

Het aantal hellingshoeken waarop de loopband instelbaar is, kan bepalend zijn voor je keuze. Het is dus belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf van een loopband met helling.

Je wil namelijk niet een loopband in huis halen waarvan de hellingshoek maar in twee standen in is te stellen. Als je dan toch zo’n loopband gaat halen dan kun je beter kiezen voor een variant die wat meer variatie heeft in standen.

Dit is bij de meeste aanbieders gewoon terug te vinden in de omschrijving van het product of bij de specificaties. Het wordt weergeven aan de hand van standen, percentages of de hoeken in graden. Ik zou zeggen ga op zoek naar een loopband die lekker veel standen heeft zodat je veel verschillende mogelijkheden hebt bij je training.

Sommige loopbanden hebben tegenwoordig ook een hellingshoek naar beneden. Dit betekend dat je er bergafwaarts op kunt lopen. Deze functie heeft vaak minder standen, maar het kan wel leuk zijn om deze functie te hebben om nog meer te variëren binnen je looptraining.

Algemene bouw

Naast de technische zaken is het ook goed te kijken naar de loopband uit. Ziet de loopband er stevig uit? Van wat voor soort materiaal is het gemaakt? Van welke verkopende partij is de loopband?

Dit kunnen allemaal belangrijke dingen zijn. Soms kun je aan een loopband al een beetje zien dat hij kwalitatief gewoon niet zo goed is. De bouw ziet er dan onstevig uit en je ziet aan alle kanten dat erop bespaard is.

Vaak zijn dit soort loopbanden dan ook van mindere kwaliteit, maar wel een stuk goedkoper. In het geval van het kopen van een loopband zou ik altijd aanraden om gewoon een goede loopband te halen en dan maar wat meer geld neer te leggen.

Ik neem aan dat je er geen zin hebt om binnen een jaar al problemen te krijgen met je materiaal. Oriënteer je dus goed en wees niet bang om wat meer geld uit te geven. Uiteindelijk zal dit het allemaal waard zijn.

Waar kun je een loopband met helling kopen?

Om te zorgen dat je alleen het beste materiaal in huis haalt is het verstanding om bij de juiste aanbieders te kijken voor een loopband met helling. Hieronder heb ik alle aanbieders voor Nederland even onder elkaar gezet.

Deze heb ik geslecteerd op basis van een aantal criteria. Zoals ervaringen van anderen, eigen ervaring, retourvoorwaarden en nog wat meer dingen. Kortom, als je bij onderstaande aanbieders gaat kijken durf ik bijna met zekerheid te zeggen dat je iets goeds in huis haalt. Klik op de aanbieders om direct het aanbod loopbanden met helling te bekijken!

Hieronder heb ik mijn beste selectie gemaakt voor loopbanden met helling in 2021. Neem dit als inspiratie of kies één van onderstaande, dan weet ik zeker dat je een goede aankoop maakt.

Loopband met helling kopen. De beste opties op rij!

In dit laatste deel van de aankoopgids heb ik een aantal modellen voor je geselecteerd die aan alle eisen voldoen. Stuk voor stuk zijn dit goede loopbanden met helling om thuis te gaan gebruiken.

Focus Fitness Jet 5

loopband met helling kopen

De Focus Fitness Jet 5 is een ideale loopband met helling om thuis te gebruiken. Het is een verbeterd model ten opzichte van de oudere generatie. Dit zorgt voor veel meer stevigheid in het algemeen waardoor deze loopband ook nog duurzamer is geworden.

De montage is nagenoeg helemaal gedaan en het enige wat je hoeft te doen is uitklappen en een paar schroeven vast draaien.

Daarnaast biedt deze loopband ook nog 36 verschillende trainingsprogramma’s Deze variëren tussen hellingtraining, intervaltraining en combinaties hiervan.

Ook beschikt deze loopband over ingebouwde hartslagmeters en een vetmeter. Hiermee kun je niet alleen je trainingen, maar ook je lichaam in de gaten houden op het ingebouwde LCD scherm. De loopband is in te stellen op 12 verschillende hellingshoeken en qua tempo kun je variëren tussen de 0 en 16 km/h.

Tunturi FitRun 70i

De Tunturi FitRun 70i is een goede optie als je veel variatie wil in je trainingen. Deze loopband heeft 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die je met één druk op de knop kunt volgen.

Daarbij kun je deze loopband ook verbinden met een telefoon of tablet door middel van de Fitshow app. Hiermee krijg je nog een hele hoop aan mogelijkheden.

Deze loopband haalt door de krachtige motor een snelheid van maar liefst 20km/h. Ideaal ook dus als je iemand bent die ervan houdt om zo nu en dan wat sprintjes eruit te knallen.

Op het scherm kun je alle benodigde informatie over je training zien. Tevens zit er ook en tablethouder op voor als je liever een filmpje kijkt tijdens het wandelen.

Nordictrack S25

De Nordictrack S25 is een top loopband voor iemand die thuis intensief wil gaan trainen. Hij biedt verschillende mogelijkheden zoals bergopwaarts wandelen en tevens ook veel verschillende snelheden.

Deze loopband haalt een snelheid van maar liefst 20km/h. Daarnaast kun je het loopvlak instellen met een helling van tussen de 0% en 10%.

De Nordictrack S25 heeft ingebouwde speakers waardoor je je eigen muziek kunt afspelen op de speaker van de loopband. Moet zeggen dat ik dit een hele leuke feature vind.

Voor de nodige variatie heeft deze loopband 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s waar je gebruik van kunt maken. Tevens kun je deze aanvullen door de iFit app te downloaden die nog meer programma’s aanbiedt.

Focus Fitness Senator iPlus

De Focus Fitness Senator iPlus is een van de beste modellen van de gehele focus fitness loopbanden collectie. Deze robuuste loopband is geschikt voor wat we noemen semi-professioneel gebruik.

Deze loopband heeft een sterke 3pk motor die zorgt voor een maximum snelheid van maar liefst 22km/h. Ook is deze voorzien van een speciaal demping systeem wat ervoor zorgt dat je onbezorgd kunt trainen.

Hij kan verbonden worden met je telefoon of tablet door middel van een bluetooth verbinding. Hierdoor heb je het display als het ware op je mobiele device je training bijhouden en de loopband bedienen. De loopband is zelf al voorzien van 12 voorgeprogrammeerde trainingen en dit is uit te breiden door middel van de app.

Ook is de loopband verstelbaar in 16 verschillende standen wat de hellingshoek betreft. Kortom is dit een hele complete en gevarieerde loopband voor ook nog eens een scherpe prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *