Fitchef family kookboek

Review: Fitchef Family kookboek

Bij deze mijn Fitchef Family kookboek review. Voor veel mensen is het elke dag een nieuwe zoektocht naar de juiste gezonde maaltijden voor de hele familie. Je wil zelf namelijk lekker fit blijven en gezond eten, maar de rest van de familie wil hier nog wel eens wat meer moeite mee hebben als jij zelf.

Het kan ook erg lastig zijn om geschikte maaltijden voor het hele gezin en voor kinderen op tafel te zetten. Ook zit je er na een lange dag werken niet op te wachten om nog uren in de keuken te staan om voor iedereen een gewenste maaltijd in elkaar te draaien. De oplossing hiervoor zou het Fitchef Family kookboek moeten zijn.

In deze Fitchef Family kookboek review duiken we dit boek in om te kijken of het daadwerkelijk zo ideaal is en of het de moeite waard is om dit boek aan te gaan schaffen. Lees snel verder dus!

Wat is Fitchef en wie zit er achter?

Fitchef is één van de grootste fitness- en gezondheidsblogs van Nederland. Oprichter Mark van Oosterwijck heeft dit blog begonnen als hobby en dit is in een aantal jaren dus uitgegroeid tot een van de grootste blogs van Nederland binnen de markt. Het gaat hier om de website Drogespieren.nl.

Het doel van Mark is altijd geweest om gezond en lekker eten zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Aan de bezoekersaantallen van zijn website te zien, is dit aardig gelukt tot nu toe. Naast de website is er ook een echte Fitchef community waar je deel van uit kunt maken.

Zoals gezegd is Mark van Oosterwijck de oprichter van Fitchef en heeft hij als doel om mensen kennis te laten maken met een nieuwe manier van eten en voeding. Alle content van Mark en kookboeken draaien erom dat eten makkelijk, lekker en voor de hele familie moet zijn.

Mark is in 2013 alleen begonnen met het oprichten van de website Drogespieren.nl. Wegens succes bestaat zijn team momenteel uit een kleine 20 man. Wat mij betreft laat dit wel zien dat we hier te maken hebben met iemand die zijn zaken erg serieus neemt.

Voor wie is het Fitchef Family receptenboek?

fitchef family kookboek

Zoals de naam als zegt, is het Fitchef Family kookboek een boek dat bestemd is voor gezinnen en families. Het draait er vooral om dat je op een makkelijke manier met het hele gezin gezond en lekker kunt gaan eten.

Vanwege de makkelijke schrijfstijl en begrijpelijke taal is dit een boek wat nagenoeg voor iedereen geschikt is. Van jong tot oudere mensen, iedereen kan wat halen uit een boek zoals deze.

Wel is het zo dat de focus vooral ligt op ouders en gezinnen met jonge kinderen. Hierin is ook een keuze gemaakt voor het soort recepten dat er in het boek staat.

Het Fitchef Family boek is dus met name gericht op gezinnen die op zoek zijn naar een makkelijke manier om gezond en lekker eten op tafel te zetten. Ook als je geen kinderen hebt is dit een ideaal boek om gezonde eetgewoontes te ontwikkelen op een makkelijke manier.

Wat krijg je allemaal bij het Fitchef Family boek?

Om daadwerkelijk een advies te kunnen geven of het Fitchef Family kookboek de moeite waard is en of wij het dus adviseren om te kopen, is het belangrijk om te kijken naar wat je krijgt en wat de inhoud is van het boek.

Het boek bevat maar liefst 99 gezonde en makkelijke recepten. Naast deze mooie hoeveelheid recepten staan er ook nog allerlei handige tips en feiten over gezonde voeding en bewustwording van eten in dit boek. Het is dus niet alleen een kaal boek vol met recepten, maar echt wel een volledige gids om vanaf dit punt samen met je gezin de juiste eetgewoontes te ontwikkelen.

Er wordt bijvoorbeeld de ruimte genomen om de effecten van suikers en zout in voeding van kinderen uit te leggen. Allemaal wel erg goed om te weten zodat je ook weet waar je echt mee bezig bent in plaats van simpelweg de stappen te volgen.

Niet alleen heeft de schrijver van dit boek zich bezig gehouden met het maken van duidelijke recepten, maar ook zijn er hoofdstukken die gewijd zijn aan hoe te koken als er vrienden blijven eten of als je een keer meer tijd hebt om wat lekkers te maken voor jou en je familie.

Daarnaast staat er ook genoeg inspiratie in om samen met de kids in de keuken te staan met simpelere recepten en goede recepten voor een meeneemlunch. Dit is allemaal opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je precies weet waar je moet zoeken als je op zoek bent naar iets specifieks.

Al met al is aan alles te merken dat de schrijver van dit boek echt aan alles gedacht heeft om dit een compleet boek te maken dat ook nog eens vol staat met handige tips en weetjes. Je krijgt dus niet alleen 99 recepten voorgeschoteld.

Voordelen van Fitchef Family

Om deze review van het Fitchef Family kookboek zo compleet mogelijk te maken is het belangrijk om stil te staan bij de voor- en nadelen van dit boek. Laten we beginnen met de voordelen van dit boek, want ik kan je vertellen, dat zijn er nogal wat.

Het kookboek bevat enorm veel recepten die ook door kinderen te maken zijn en dit maakt het boek dus erg kindvriendelijk. De recepten zijn simpel vorm gegeven en bevatten weinig tot geen hele gekke ingrediënten.

Veel kookboeken die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn, die zijn totaal niet ingericht op het eten met kinderen of moeilijke eters. Recepten bevatten tegenwoordig steeds vaker exotische producten die het ook nog eens als maar ingewikkelder maken. Kinderen zullen het niet snel eten, laat staan dat ze helpen het te maken.

Het Fitchef Family kookboek is eigenlijk helemaal het tegenovergestelde, makkelijk en kindvriendelijk. Recepten en bereidingswijze worden uitgelegd aan de hand van afbeeldingen en korte simpele uitleg.

Doordat alles vorm krijgt met afbeeldingen is het makkelijk te begrijpen en vinden kinderen het leuk om met hun ouders mee te kijken en op den duur dus te gaan helpen met eten maken.

Qua informatie schiet het boek ook niet te kort. Bij ieder recept staan de voedingswaarden en macro’s die in het recept zitten. Zo weet je precies wat er jou en je kinderen hun lichaam in gaat.

Alle recepten die in het Fitchef Family kookboek staan die zijn te maken met spullen die in de supermarkt te koop zijn. Dat scheelt ook heel erg in de kosten voor de boodschappen.

Nadelen van het Fitchef Family receptenboek

Je merkt waarschijnlijk al dat ik best wel enthousiast ben over dit boek, maar ieder product heeft natuurlijk zijn nadelen. Toch moest ik even goed op onderzoek uit gaan en bij mezelf stil staan om nadelen van dit receptenboek op een rijtje te zetten.

Het enige echte nadeel van Fitchef Family zou wat mij betreft zijn dat het niet voor iedereen geschikt is. Het boek is dus vooral gericht op families of gezinnen met kinderen en bevatten bijvoorbeeld geen recepten voor mensen die vegetarisch of vegan eten. Natuurlijk staan er wel wat vegetarische recepten in, maar er is niet specifiek over nagedacht.

Ook is het geen boek waar je echt van gaat afvallen als je de richtlijnen volgt. Dit boek draait er vooral om dat je een gezonde basis legt voor het hele gezin. Als je echt aan de gang wil gaan met overtollige kilo’s dan raden wij aan om een kijkje te nemen bij de Afslank Receptenbijbel.

Waar koop je het Fitchef Family boek? (en wat kost het)

Wanneer je na het lezen van deze review dan eindelijk de keuze hebt gemaakt om aan de gang te gaan met het Fitchef Family boek dan wil je natuurlijk weten waar je hem kunt kopen en wat het kost. Het boek heb je al in je bezit voor €29,95!

Ons advies is om het boek aan te schaffen bij de officiële webshop van Fitchef. Via deze webshop wordt het boek binnen een dag gratis verstuurd an heb je het binnen een werkdag in huis. Daarnaast hebben ze een actie lopen dat je bij het bestellen van 2 boeken €10 korting krijgt. Dan kun je één boek weggeven aan iemand!

Conclusie

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, ben ik bet enthousiast over dit boek. Ik hou zelf ook heel erg van gemak, lekker en gezonde maaltijden. Daar komt nog bij dat de recepten uit dit boek ook nog eens erg betaalbaar zijn. Je leert hierdoor echt op een andere manier naar eten te kijken en ontwikkeld heel snel de juiste gewoontes.

Al metal is het een boek dat voor veel mensen geschikt zal zijn om een gezonde basis te krijgen in de voeding van jou en je gezin. Dit boek is namelijk ook erg gericht op gezonde voeding voor en door kinderen. Ja, je kunt met dit boek ook samen met je kids in de keuken gaan staan.

Door de makkelijke en toegankelijke schrijfstijl en vormgeving is het erg geschikt om samen met je kinderen in te lezen en lekkere recepten uit te koken.

Geïnteresseerd geworden en het Fitchef family boek uitproberen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *