Virtufit TR-100 review

Virtufit TR-100 Review – Is dit de beste loopband voor jou?

Welkom bij deze Virtufit TR-100 review. Grote kans dat jij van plan bent om de Virtufit TR-100 loopband te gaan kopen. Anders was je namelijk niet op zoek gegaan naar een review over deze loopband. Nu weet je alleen nog niet helemaal zeker of dit de beste loopband voor jou is.

Laten we eerlijk zijn, het is ook enorm lastig om een desbetreffende grote aankoop te gaan doen. Daarom heb ik voor jou deze Virtufit TR-100 loopband review geschreven.

In deze review wil ik je eigenlijk alles vertellen wat je wil weten voordat je besluit deze loopband te kopen. Dus wat de belangrijkste eigenschappen zijn, de voor- en nadelen en waar je allemaal op let bij de aanschaf.

Dus eigenlijk weet je na het lezen van deze review alles wat je moet weten over deze loopband en of dit de beste loopband voor jou is om in huis te halen. Lees snel verder hieronder!

Virtufit TR-100 – De eerste indruk

Als je het mij vraagt ziet de Virtufit TR-100 er heel netjes en degelijk uit. Al het materiaal dat gebruikt is ziet en voelt erg stevig en je krijgt direct het gevoel dat je een luxe apparaat in huis hebt gehaald. Ook werd ik direct verrast door het display, die is erg uitgebreid en lijkt over een breed scala aan features te beschikken.

De eerste indruk van deze loopband is erg goed. Je ziet direct waar je aan toe bent en dit beloofd erg veel goeds voor het gebruik van de loopband. Het lijkt op een nette en zeer fijne loopband om te gaan gebruiken.

Toch is dat natuurlijk niet op het oog te beoordelen. Om er daadwerkelijk achter te komen of een loopband goed is, moet er op getraind worden en moet hij gebruikt worden op een manier waar hij voor gemaakt is.

Daarom stel ik voor dat we verder gaan met de Virtufit TR-100 review. Ik ga met je bespreken hoe deze loopband praktisch presteert en hoe functioneel hij daadwerkelijk is. Voldoet de Virtufit TR-100 loopband aan de hoge verwachtingen die we hebben na de eerste indruk?

Lees het hieronder!

De Virtufit TR-100 in gebruik

Om het gebruik van deze loopband duidelijk in beeld te krijgen, zal ik ieder aspect van deze loopband even onder de loep nemen. Zo leer je ook direct alle features kennen en kom je te weten of dit in jou geval handig is om te hebben of niet.

Ook zal ik vertellen hoe ik de feature zelf ervaar en of het de moeite waard is om een loopband te kopen die dit heeft.

De Virtufit TR-100 opbergen

Het mooie van deze loopband is dat de Virtufit TR-100 een opklapbare loopband is. Dat betekend dat op het moment dat je de loopband niet gebruikt, dat je hem kunt opklappen zodat hij rechtop staat.

Hierdoor kun je hem makkelijk in de hoek van een kamer opbergen en zul je er zeer weinig last van hebben. Dit is ideaal als je wel graag een loopband in huis wilt, maar eigenlijk niet zo veel ruimte hebt om hem op te bergen.

Opklappen van deze loopband gaat zeer gemakkelijk. Er zit namelijk een automatisch mechanisme op wat ervoor zorgt dat dit makkelijk en erg soepel verloopt. Hoewel de loopband best groot is hoef je dus geen spierbundel te zijn om de loopband op te kunnen klappen.

Zelf vind ik het echt top dat de loopband opklapbaar is zodat je hem ergens makkelijk weg kunt zetten. Je kunt de loopband zelfs compleet plat inklappen waardoor je hem onder je kast of bed kunt schuiven. Qua opbergen is dit dus echt een ideale loopband als je het mij vraagt.

Het verplaatsen van de Virtufit TR-100

De Virtufit TR-100 is voorzien van twee transportwieltjes wat het verplaatsen van deze loopband een stuk makkelijker maakt. Hoewel het voor veel mensen zo zal zijn dat ze de loopband eigenlijk nooit verplaatsen, kan het toch van pas komen.

Er zijn mensen die hun loopband namelijk regelmatig verplaatsen om in een andere setting te kunnen trainen. Bijvoorbeeld voor de TV of toch in de garage omdat het daar wat koeler is.

Zelf heb ik er vrij weinig gebruik van gemaakt. De loopband heeft bij mij op één vaste plaats gestaan en hierdoor heb ik vrij weinig aan de wieltjes gehad. Maar zoals gezegd kunnen ze wel erg handig zijn voor de mensen die graag de loopband zo nu en dan op een verschillende plek wil zetten.

Het display van de loopband

De Virtufit TR-100 is voorzien van een LCD display waar alles met betrekking tot je training op te zien is. Het is geen bijzonder high tech beeldscherm met eindeloze functionaliteiten, maar het doet eigenlijk precies wat je ervan kan en mag verwachten.

Het scherm is niet al te groot. Zelf vond ik het prima groot genoeg, want je kan makkelijk in één oogopslag alle informatie over je training inzien. Denk aan snelheid, hellingshoek en het aantal verbrande calorieën. Het LCD scherm van deze loopband is volledig verlicht waardoor je ook in een donkere kamer de gegevens goed af kunt lezen.

Naast het scherm zitten er een aantal knoppen die wat mij betreft voor zich spreken. Hiermee kun je aanpassingen doen aan je training en aan de loopband. Denk aan trainingsprogramma’s, hellingshoek en de snelheid waarop je beweegt.

Tevens zitten er op deze loopband ook knoppen op de armsteunen. Hierdoor kun zeer gemakkelijk aanpassingen maken en hoef je tijdens het rennen of wandelen niet helemaal naar het display te reiken.

Het loopvlak

Niet geheel onbelangrijk is het loopvlak van de Virtufit TR-100. Deze loopband is voorzien van een loopvlak van 40 centimeter breed. Hierdoor heb je alle ruimte om te kunnen wandelen, rennen en zelfs om sprint training te doen.

Doordat het loopvlak zo breed is ben je niet genoodzaakt om de hele tijd op een rechte lijn te lopen. Je hebt als het ware een beetje foutmarge waardoor het niet erg is als je soms een beetje slingert. Zelf vind ik dit erg fijn zodat je gewoon lekker kunt focussen op je training en je je hier geen zorgen om hoeft te maken.

Naast dat het loopvlak. erg breed is, is het ook voorzien van een degelijk dempingssysteem. Deze loopband is om specifiek te zijn uitgerust met een zogenaamde Total Belt Cushioning.

Dit hele systeem bevind zich onder de band zelf en zorgt ervoor dat je stappen goed gedempt worden. Zo’n dempingssysteem verminderd de impact op je knieën, enkels en je onderrug.

Een goede demping is voor veel mensen de reden dat ze graag op een loopband trainen. Als je buiten gaat hardlopen heb je dit namelijk niet en dit kan nogal belastend zijn voor je gewrichten.

Hellingshoek

De Virtufit TR-100 is een loopband met helling. Je kunt de loopband dus instellen zodat je bergopwaarts kunt lopen of rennen. Dit kan je training een extra impuls geven en hier spreek je dus ook weer andere spieren mee aan.

De hellingshoek is maximaal in te stellen tot 12%. Voor de meeste mensen is dit meer dan genoeg en ik kan zeggen dat je meer ook echt niet nodig hebt. Het toevoegen van een hellingshoek aan je training kan zorgen voor een hogere verbranding en je spreekt er dus weer andere spieren mee aan.

Overige features van de Virtufit TR-100

De loopband beschikt naast alle besproken features ook nog over een aantal extra’s. Zo zit er ook een interne vetmeter en hartslagmeter op. Met de vetmeter kun je er achter komen wat je vetpercentage is. Over het algemeen zijn dit soort meters niet heel accuraat, maar het is wel leuk dat het erop zit.

Ook zit er een hartslagmeter op. Door middel van deze meter kun je ook gepersonaliseerde trainingsprogramma’s volgen. Deze worden dan samengesteld op basis van je gemeten hartslagen. Nog een leuke toevoeging is dat deze loopband beschikt over een ingebouwd geluidssysteem. Deze kun je aansluiten op je mobiel of tablet die je makkelijk in de bestemde houder op het display kunt zetten.

Het geluid van de speakers is prima als je het mij vraagt. Natuurlijk moet je ook geen bijzonder goed geluid verwachten en dan voldoet het prima aan de eisen en kunnen je oortjes of koptelefoon zomaar eens overbodig worden.

Tot slot zitten er ook 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op die je makkelijk in kunt stellen via het display. Deze variëren van helling training tot interval training waar sprintjes met joggen en wandelen worden afgewisseld.

Dit is voor mij persoonlijk een van mijn favoriete features. Ik vind rennen op een loopband soms namelijk nogal saai en eentonig worden. Door dit soort afwisselende programma’s wordt het trainen op een loopband leuker gehouden. Echt een pluspunt van deze loopband.

Stabiliteit

Aan het begin van deze Virtufit TR-100 review hebben we direct gekeken naar de bouw van deze loopband. Op het eerste oog leek het op een gedegen en stevige loopband.

Ik kan zeggen dat dit ook daadwerkelijk zo is. De loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram. Zelf weegt het apparaat een kleine 50 kilogram. Het feit dat een apparaat dat zelf relatief licht is zo veel belasting aan kan is best bijzonder. We kunnen op basis van deze cijfers dus wel stellen dat het gaat om een behoorlijk stevige loopband.

De loopband staat erg stabiel op zijn poten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de loopband alle kanten op gaat als je bezig bent met een intensieve training.

Specificaties

Virtufit TR-100 review
Virtufit TR-100 review
Virtufit TR-100 specificaties
Virtufit TR-100 specificaties

Eindoordeel: Virtufit TR-100 review

Voor degene die op zoek is naar een gedegen en betrouwbare loopband voor thuisgebruik denk ik dat je aan de Virtufit TR-100 een hele goede koop hebt. Naast dat het aan alle eisen voldoet, heeft het ook nog wat leuke features wat je training net wat leuker maakt.

Kortom denk ik dat dit een hele goede koop zal zijn en dat je er geen spijt van zult hebben. Bekijk hieronder de momenteel laagste prijs voor de Virtufit TR-100.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *