vlakke trainingsbank kopen

Vlakke trainingsbank kopen

Vlakke trainingsbank kopen? Deze worden vaak gebruikt door mensen die aan krachttraining doen of een andere vorm van fitness. Vaak wordt een vlakke trainingsbank gebruikt voor allerlei trainingsdoeleinden.

Omdat er tegenwoordig zo enorm veel aanbod is op het gebied van fitness materiaal en dus ook fitness bankjes, heb ik deze aankoopgids voor je gemaakt. In dit artikel wil ik je alles vertellen over het aanschaffen van een vlakke trainingsbank en waar je dus allemaal op moet letten.

Daarnaast geef ik je nog mijn beste trainingsbanken zodat je na het lezen van dit artikel precies weet welke het beste is voor jou om aan te schaffen zodat je hier geen spijt van gaat krijgen. Lees dus snel verder!

Een vlakke trainingsbank, wat is dat?

Stiekem ga ik er wel een beetje vanuit dat je bij dit artikel bent gekomen met enige voorkennis. Maar natuurlijk helemaal geen probleem als dat niet zo is, want ik ga alles van begin tot eind met je doornemen.

Om te beginnen bij het begin, wat is een vlakke trainingsbank? En waarom een vlakke trainingsbank kopen dus?

‘Een vlakke trainingsbank is een fitnessbankje waarvan je de leuning niet kunt verstellen’

Vaak worden ze gemaakt van een frame van stevig en dik staal. Deze is voorzien van een groot ligvlak waar padding in zit zodat je hier stevig en comfortabel je oefeningen op uit kunt voeren.

Deze padding wordt vaak bekleed met een vorm van imitatie leer of een andere synthetische stof. Belangrijk is dat deze stof veel gebruik heeft en duurzaam is. Anders kun je namelijk van je bankje afschuiven tijdens een oefening en dit kan blessures veroorzaken.

Waar gebruik je een vlakke trainingsbank voor?

Nu je weet wat een vlakke trainingsbank is, kunnen we gaan kijken naar wat je ermee kunt. Een vlakke fitnessbank is een multifunctioneel hulpmiddel voor mensen die aan fitness en/of krachttraining doen.

Wel is het zo dat je op een vlakke bank een aantal oefeningen niet kunt doen die je wel kunt doen als je een verstelbare fitnessbank hebt. Vooral oefeningen met behulp van gewichten kun je goed uitvoeren op een vlakke trainingsbank.

Een vlakke trainingsbank is vooral ideaal voor oefeningen die je kunt uitvoeren met dumbbells. Een voorbeeld is de dumbbell bench press of iedere oefening die je zittend uit kunt voeren zonder dat je rug ondersteuning nodig heeft. In principe kun je iedere oefening uitvoeren waarbij je plat op je rug kunt liggen of als je rechtop kunt zitten en geen ondersteuning bij je rug nodig heeft.

Ook kan een vlakke trainingsbank erg handig zijn als je oefeningen als tricep dips of een Bulgarian split squat wil doen waarbij je dus je handen of voeten op de bank moet zetten. Voor dit soort oefeningen is een verstelbare trainingsbank ook overbodig.

Vlakke fitnessbank of verstelbare fitnessbank

Als je op zoek bent naar een geschikte fitnessbank voor jou trainingen, dan zijn er oneindig veel mogelijkheden. Je hebt tegenwoordig niet alleen enorm veel verschillende merken, maar ook heel veel verschillende varianten waar je uit kunt kiezen.

Naast vlakke trainingsbankjes zijn er ook verstelbare varianten die heel erg multifunctioneel zijn. Waarschijnlijk ben je bij het lezen van dit artikel op zoek naar een vlakke trainingsbank in plaats van een verstelbare variant. Daarom wil ik graag de voordelen van een vlakke trainingsbank ten opzichte van een verstelbare bench even toelichten.

Het grootste voordeel van een vlakke fitnessbank ten opzichte van een verstelbare is dat ze over het algemeen een stuk stabieler zijn en makkelijk in gebruik. Qua gebruik is een vlakke trainingsbank erg fijn omdat ze vaak bestaan uit één geheel en niet uit twee gedeeltes.

Hierdoor ligt de bank veel steviger en stabieler. Dit kan ervoor zorgen dat je je oefeningen makkelijker uit kunt voeren, maar ook voorkom je hiermee blessures .

Nadelen van een flat bench

Ieder product dat er verkrijgbaar is dat heeft zijn voor- en nadelen. Nu je de voordelen van een vlakke trainingsbank weet, wil ik je ook even kort vertellen wat de nadelen ervan zijn.

Je raadt het waarschijnlijk al, maar het grootste nadeel ten opzichte van een verstelbare fitnessbank is het feit dat je beperkt bent in het aantal oefeningen die je ermee kunt doen. Als je de leuning van je bankje kunt verstellen dan heb je de mogelijkheid om een incline of decline variant van je oefeningen te kunnen doen.

Zo kun je niet alleen een normale dumbbell press doen, maar kun je ook een incline dumbbell press doen. Zo zijn er nog allerlei fitness oefeningen te doen op een verstelbare bench die je niet kunt doen op een vlakke bank.

Als je niet van plan bent om gebruik te maken van de verstelbaarheid van een fitnessbankje dan maakt het natuurlijk niet veel uit dat het niet kan en zou ik altijd adviseren om een vlakke fitnessbank te kopen. Met als voornaamste reden dat deze gewoon een stuk steviger, stabieler en makkelijk in gebruik zijn.

Vlakke trainingsbank kopen? Let op deze dingen!

Nu je weet dat een vlakke trainingsbank is en wat de voor- en nadelen ervan zijn, is het tijd om te gaan kijken welke bench voor jou het meest geschikt is. Voordat je deze aankoop gaat doen wil ik je nog een aantal dingen meegeven om op te letten terwijl je je keuze maakt.

Niets is natuurlijk zo vervelend als het verkeerde product in huis halen en dan alles weer terug moeten sturen of dat je na enige tijd er achter komt dat het geen fijn product is. Vaak kun je het dan niet meer terugsturen en zit je met een fitnessbank die je niet kan of wil gebruiken. Een goede voorlichting is het halve werk om een juiste aankoop te doen.

Tegenwoordig zijn er ook enorm veel fitness producten waaronder vlakke fitnessbanken die helemaal niet van goede kwaliteit zijn. Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een juiste keuze te maken. Ook heb ik verderop in dit artikel een aantal opties neergezet zodat je direct weet wat ik bedoel met een goede vlakke fitnessbank.

Belastbaarheid

Een vlakke trainingsbank is over het algemeen een stuk eenvoudiger als andere varianten. Er zijn dus ook een stuk minder aandachtspunten om op te laten als je er eentje gaat kopen. De keuze voor een goede vlakke fitnessbank is gelijk een stuk makkelijker te maken.

Het belangrijkste waar je op moet letten is de belastbaarheid van de fitnessbank. Bij vlakke fitnessbanken kan dit nogal uiteenlopen namelijk. De beste keuze zal altijd zijn om voor eentje te gaan met een zo hoog mogelijke belastbaarheid.

Ookal zal je bij lange na niet in de buurt komen van dit belastbare gewicht kan het nog goed zijn om de hoogst mogelijke te halen. Dit is namelijk een goede maatstaf en indicatie van de stevigheid en stabiliteit van de bank die je in huis gaat halen.

“Hoe hoger de belastbaarheid, hoe steviger de fitnessbank zal zijn”

Verstelbaarheid?

Ja dat lees je goed. Ook een vlakke fitnessbank kan verstelbaar zijn. Hierbij is het bankje dan enkel verstelbaar in hoogte en dit gebeurd dus in zij geheel. Het gehele ligvlak gaat dan omhoog.

Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn bij oefeningen waarbij het belangrijk is dat je je voeten goed op de vloer zet. Als je dan goed bij de vloer kan, maakt dit het al een stuk makkelijker.

Het kan dus echt wel van pas komen om een bankje in huis te halen die in hoogte verstelbaar is. Vooral als je misschien wat langer of korter bent qua lichaamslengte.

Bij sommige bankjes is het wel zo dat de verstelbaarheid ervoor zorgt dat de stevigheid iets achteruit gaat. Kijk dus goed naar de algemene bouw en overweg of je het wel echt zo vaak gaat gebruiken. Stevigheid is namelijk erg belangrijk voor het kopen van een goede vlakke fitnessbank.

Zitvlak of geen zitvlak?

Hoewel je vlakke fitnessbanken vaak ziet als een geheel heb je ook varianten op de markt die wel een apart zitvlak en apart vlak hebben wat als het ware de rugleuning voorstelt zoals we die kennen van de verstelbare fitnessbanken.

Het aparte zitvlak zit er dan zodat je deze wel kunt verstellen, maar de rugleuning niet. Voor sommige oefeningen zou dit van pas kunnen komen, maar persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van.

Vaak gaan dit soort dingen ten koste van de stabiliteit en van de fitnessbank. Laat dat nou net een van de belangrijkste aandachtspunten zijn voor een goede trainingsbank. Daarom bespaar ik liever op functionaliteit en heb ik daarvoor wel een gedegen en stevige fitnessbank.

Vlakke trainingsbank kopen | De beste opties op een rijtje

Nu je zelf ook goed weet waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een vlakke trainingsbank is het tijd om te gaan kijken naar de beste vlakke fitnessbanken die er te koop staan en die aan deze voorwaarden voldoen. Dat scheelt voor jou voor een hele hoop moeite om onderzoek te doen naar de beste opties.

Hieronder heb ik alle opties neergezet die geselecteerd zijn op basis van bovenstaande criteria. Stuk voor stuk raad ik deze bankjes allemaal aan.

Focus fitness force 5

Specificaties

 • Volledig staal frame
 • Belastbaar tot 300 kilogram
 • Rubberen anti-slip poten
 • Handig dumbbell opbergsysteem (wordt niet geleverd met dumbbells)
 • Gewicht van de bank: 14 kilogram
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Te koop bij Bol.com en Betersport.nl

Body solid vlakke trainingsbank

Specificaties

 • Levenslange garantie
 • Belastbaar tot 450 kilogram
 • Gewicht van de bank: 19 kilogram
 • Extra dik stalen frame
 • Handige transportwieltjes
 • Goed op te bergen vanwege compact formaat
 • Te koop bij Betersport.nl, Fitwinkel.nl en Bol.com

Gorillasports vlakke fitnessbank

Specificaties

 • Gemaakt voor professioneel gebruik
 • Extra stevig stalen frame
 • Belastbaar tot 300 kilogram
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Compact design
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *