Wat voor loopband kopen

Wat voor loopband kopen? Lees hier welke loopband het meest geschikt voor jou is!

Wat voor loopband moet ik kopen om mijn doelen te behalen? Dit is een vraag waar veel mensen die interesse hebben in een loopband nog mee zitten. Tegenwoordig is er zo enorm veel aanbod dat het lastig is om een keuze te maken.

Vaak is het soort loopband dat het meest geschikt is voor jou sterk afhankelijk van je doelen en van het niveau waar je nu staat. In dit artikel wil ik je hier van alles over vertellen.

Het doel is dan ook dat jij na het lezen van dit artikel precies weet wat voor loopband je moet kopen. Misschien dat je na het lezen van dit artikel zelfs al direct een keuze hebt gemaakt. Dat zou al helemaal ideaal zijn, dan kun je direct aan de bak op je nieuwe loopband.

Lees snel verder!

Welke keuzes heb je?

Een loopband kopen is helemaal niet zo makkelijk meer tegenwoordig. Zoals ik al even aangaf is het aanbod qua loopbanden en fitness apparatuur in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er is zo veel aanbod en daarom snap ik volkomen dat je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Als je het mij vraagt heb je als het gaat om loopbanden een paar keuzes. Hieronder zal ik ze allemaal even toelichten:

Reguliere loopband

Om mee te beginnen, de reguliere loopband. Dit is eigenlijk een van de meest simpele vormen van een loopband en wordt tegenwoordig eigenlijk niet heel veel meer verkocht.

Mensen willen tegenwoordig steeds meer mogelijkheden en opties op hun apparatuur en daarom zie je eigenlijk vrij weinig reguliere en simpele loopbanden meer.

Een reguliere loopband is eigenlijk enkel het loopvlak met een simpel display waarop je de snelheid van de band kunt aanpassen. Veel meer mogelijkheden zitten er dan ook niet op.

Loopband met helling

De loopband met hellingshoek is heel erg populair. Dit is een loopband waarop de optie zit om een hellingshoek in te stellen voor het loopvlak. Dat betekend dus dat je hierop als het ware bergopwaarts kunt wandelen of rennen.

Verder zit hier natuurlijk ook de mogelijkheid op om de snelheid aan te passen van de band. Door middel van de helling kun je extra intensiteit toevoegen aan je training zonder dat je per se harder hoeft te lopen.

Voor mensen die last hebben van een aandoening waardoor ze niet goed kunnen rennen of joggen is de loopband met helling een ideale mogelijkheid om toch intensiever te trainen.

Loopband met meer extra’s

Naast de bovenstaande redelijk ‘normale’ opties heb je tegenwoordig ook loopbanden waar nog een hoop extra opties op zitten. Hoewel ze in het eerste opzicht enigszins overbodig kunnen lijken, komen ze in de praktijk vaker van pas als je denkt.

Je hebt namelijk loopbanden met een wat meer high tech display waar ook trainingsprogramma’s op voorgeprogrammeerd zijn. Hier kun je dus door 1 druk op een knop te doen een bepaald trainingsschema gaan volgen. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een intervaltraining met verschillende snelheden naar een hellingtraining waarbij de hellingshoek van de loopband automatisch veranderd om de intensiteit aan te passen terwijl je aan het trainen bent. Het mooie hiervan is dat je dit vooraf instelt en er tijdens het trainen geen omkijken meer naar hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is op die loopband blijven staan. 🙂

Ook heb je naast deze mogelijkheden nog loopbanden waar een ingebouwde hartslagmeter in zit of een meter voor je vetpercentage. Dit is niet alleen leuk o zo nu en dan eens te bekijken, maar hier heb je dan ook weer bepaalde trainingsschema’s voor. Die worden dan afgestemd op je vetpercentage of je gemiddelde hartslagen per minuut.

Walking pad

Een walking pad is een zeer compacte loopband die enkel geschikt is om op te wandelen. Vaak kan de snelheid van deze walking pads ook niet sneller ingesteld worden als maximaal 6 kilometer per uur.

Eigenlijk is een walking pad ideaal voor mensen die enkel willen wandelen, maar wel de voordelen van het binnen kunnen sporten en onafhankelijk zijn willen hebben wat je bij een loopband ook hebt.

Ook is hij uitermate geschikt voor mensen die wat minder ruimte in huis hebben. De walking pad neemt zeer weinig ruimte in beslag en is goed op te bergen onder een bed of onder bank zelfs.

Dit is dus echt meer een loopband voor de fanatieke wandelaar en niet voor iemand die fanatiek aan hardlopen doet of zo nu en dan eens wil joggen of hardlopen. Dat is namelijk niet mogelijk hierop.

Welke is het meest geschikt voor jou?

Om er achter te komen wat de meest geschikte loopband voor jou is, is het handig om na te gaan wat voor sporter je bent en wat je doelen zijn met de aanschaf van een loopband.

Voor de fanatieke hardloper

Als je een fanatieke hardloper bent dan is het ook goed om op zoek te gaan naar een loopband die wat meer te bieden heeft. Hieronder een korte lijst van de aandachtspunten waar ik op zou letten:

 • Loopband met helling
 • Veel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Een variant met een hoge maximum snelheid
 • Een goed dempingssysteem

Mijn advies

De Focus Fitness Jet 9 iPlus

Voor de casual gebruiker

Voor de casual gebruiker is het goed om op zoek te gaan naar een loopband die gewoon doet waar je hem voor in huis haalt. Niet te veel gekke snufjes, maar gewoon een prima loopband die wat functies heeft die handig zijn. Daarentegen is het ook wel lekker als hij niet te duur is. Bekijk hieronder mijn advies en wat aandachtspunten om op te letten.

 • Breed genoeg loopvlak
 • Makkelijk in gebruik
 • Fijne demping
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Mijn advies

Virtufit TR-100

Voor de wandelaars onder ons

De wandelaars onder ons kunnen het met een stuk minder doen als je het mij vraagt. Die gebruiken de loopband vaak alleen maar om op te wandelen en dus heb je veel minder demping, snelheid en stevigheid nodig. Hieronder wat aandachtspunten en mijn aankoopadvies.

 • Breed genoeg loopvlak
 • Genoeg snelheid
 • Prima demping

Mijn advies

Gymstick Walking Treadmill

Conclusie

Uiteindelijk is het enorm belangrijk dat je apparatuur in huis haalt waar je wat aan hebt. Een loopband in huis halen die je toch niet gebruikt omdat het toch niet het juiste model is, dat is enorm vervelend.

Niet alleen kom je dan geen stap dichter bij je doelen, maar ook is het gewoon enorm zonde van het geld dat je eraan uit hebt gegeven. Loopbanden zijn nou eenmaal niet heel goedkoop en dus is het belangrijk dat je de juiste in huis haalt.

Met dit artikel hoop ik je hiermee geholpen te hebben. Mocht je toch nog vragen of advies nodig hebben, stel dan je vragen gerust hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *